Ο Αθηναίος διαιτητής Παπασταμάτης (Δάλλας-Καρσιώτης) κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Αρνήθηκε τρία πέναλτι: Δύο στον ΠΑΟΚ (ειδικά η ανατροπή Μπαλάφα είναι ο ορισμός του πέναλτι) κι ένα στον Πανιώνιο. Επίσης, δεν τόλμησε να μοιράσει κίτρινες στους παίκτες του Πανιωνίου. Οι Νεοσμυρνιώτες φωνάζουν και για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς υποστηρίζουν ότι ο Μουσλίμοβιτς πριν το σουτ στο δοκάρι κάνει επιθετικό φάουλ (σπρώχνει τον αμυντικό).
Το σκορ άνοιξε στο 58 ο Λουρένσο, ισοφάρισε ο Μπακαγιόκο στο 75( είχε περάσει στον αγώνα ένα λεπτό πριν) και ο ίδιος παίκτης έδωσε τη νίκη στο 93(με τη λήξη). Ο Πανιώνιος έστησε λαϊκό δικαστήριο και φωνάζει για τη διαιτησία, αλλά το ίδιο δικαιούται να κάνει κι ο ΠΑΟΚ για τη φάση του Μπαλάφα. Τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης μεγαλοποίησαν την κακή διαιτησία του Παπασταμάτη. "Παίζουμε με το μέλλον και το ψωμί κάποιων ανθρώπων", δήλωσε, μετά τη λήξη ο προπονητής του Πανιωνίου Γιώτης Σταματόπουλος και δέχτηκε επίθεση από οπαδούς που είχαν παρεισφρύσει στην αίθουσα Τύπου.
Ο διαιτητής σωστά κιτρίνισε τους Αραμπατζή(41), Μάκο(45), τον οποίο απέβαλε σωστά με δεύτερη κίντρινη στο 84. Θα έπρεπε, όμως, να έχει δείξει αρκετά περισσότερες κάρτες.
Πανιώνιος(Γιώτης Σταματόπουλος): Κρέσιτς, Κουτσόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ, Σκούφαλης, Ρεκόμπα, Γουνδουλάκης (Ντελούρα 78'), Κοντοές, Λουρένσο (Νικολάου 71').
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Δάρλας (Κωνσταντινίδης 33'), Κονσεϊσάο, Βερόν, Μπαλάφας (Βιεϊρίνια 62'), Σορλέν, Χούτος (Μπακαγιόκο 69'), Μουσλίμοβιτς.