Δεύτερη απόδραση, με ελικόπτερο, για τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριτζάι, από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 4 το απόγευμα της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου 2009! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το ελικόπτερο πλησίασε, ο βοηθός χειριστή έριξε ανεμόσκαλα και οι δύο κακοποιοί αναρριχήθηκαν σε αυτό.
Το ΑΠΕ μεταδίδει ότι οι φύλακες πυροβόλησαν, ενώ η ΝΕΤ ότι οι φύλακες δεν πυροβόλησαν, αλλά έγινε προσπάθεια να κινητοποιηθεί όλη η φρουρά των φυλακών. το ελικόπτερο βρέθηκε, παρατημένο, στο Πολυδένδρι.
Σύμφωνα με την ΥΠΑ είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", με κατεύθυνση την Ιτέα. Ο πιλότος, σε κάποια στιγμή, ζήτησε να επιστρέψει, αλλά αντί για τα Σπάτα πήγε στον... Κορυδαλλό, να πάρει τους επιβάτες του.
Λίγη σημασία έχει ποιος πυροβόλησε, αν πυροβόλησε και άλλα τέτοια. Σημασία έχει ότι, με τον ίδιο τρόπο, ο ίδιος κακοποιός αποδρά από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, λίγο πριν τη δίκη του για την πρώτη απόδραση. Θέλω να πιστεύω ότι βρισκόμαστε εν αναμονή υποβολής παραιτήσεων. Γιατί η νέα απόδραση θυμίζει τα κακογυρισμένα σίκουελ των B movies -για να θυμηθούμε και τα Όσκαρ, που θα απονεμηθούν σε 11 ώρες...