Αγαπημένος τίτλος των ΜΜΕ είναι το περίφημο "Νοσεί το ΕΣΥ". Το παρακάτω βιντεάκι (αν έχετε το στομάχι να το παρακολουθήσετε ως το τέλος) θα σας πείσει ότι στην Ελλάδα είμαστε μια χαρά. Και είναι ώρα να σταματήσουμε τα παράπονα.



Στο ρεπορτάζ του Γερμανικού Τηλεοπτικού Σταθμού 1, καταγράφεται η εξαγωγή δοντιού σε οδοντιατρείο της Ινδίας. Όπως μπορείτε να δείτε, πρόκειται για υπαίθριο ιατρείο, όπως και τα περισσότερα στη χώρα.
Αρχικά ο γιατρός εξετάζει την ασθενή, για να διαπιστώσει αν χρειάζεται εξαγωγή. Χρειάζεται. Εξάλλου, δε βλέπουμε πουθενά στον "αποστειρωμένο" εξοπλισμό του τα ανάλογα για απονεύρωση, ή σφράγισμα.
Ακολουθεί η νάρκωση του ασθενή. Όχι, φυσικά, ολική, αλλά τοπική, με ένεση στο ούλο. Μία ένεση είναι αρκετή, αφού το αναισθητικό κοστίζει. Κι επειδή κοστίζουν και οι σύριγγες, θα πλυθούν με... αποστειρωτικό διάλυμμα, για να επαναχρησιμοποιηθούν.
Η επέμβαση δε διαρκεί πολύ. Ο οδοντίατρος, διακατεχόμενος από ανθρωπιστικά αισθήματα, δεν αφήνει τον ασθενή να πονάει. Τραβάει μ όλη του τη δύναμη και τελειώνει στο λεπτό.
Ακολουθεί πλύση του στόματος με ειδικό διάλυμμα, αποστείρωση των χεριών του γιατρού (για να είναι έτοιμος για την επόμενη επέμβαση) και... έξω από την πόρτα (ποιά πόρτα;)!
Στην περίπτωση που θέλετε να ταξιδέψετε στην Ινδία, να έχετε φροντίσει για οδοντίατρο νωρίτερα...