• Τα πρώτα μέτρα που σχετίζονται με φορολογική αυστηρότητα ανακοίνωσε ότι λαμβάνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση των διογκωμένων ελλειμμάτων σε έξι κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Πάντως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την "πλήρη ευελιξία" που διαθέτει για να εξετάσει τις έξι περιπτώσεις, όπου η υπέρβαση του ελλείμματος οφείλεται στις εξαιρετικές περιστάσεις που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση. Οριστικές αποφάσεις πάντως, αναμένονται μετά τον Απρίλιο, αφού προηγηθούν διαβουλεύσεις στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή και στη σύνοδο του Εcofin, στις 10 Μαρτίου.
  • Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι από σήμερα πραγματοποιούν 48ωρη πανελλαδική απεργία. Κύριο αίτημά τους να μην τροποποιηθεί, μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, η κλαδική συλλογική σύμβασή τους. Στη Θεσσαλονίκη, εφημέρευε μόνον το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να τηρούν το πρόγραμμα των νόμιμων εφημεριών. Το πρωί, νοσοκομειακοί γιατροί προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Νοσοκομείου Γεννηματάς.
  • Με βελτιώσεις στα μισθολογικά και αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής και εξέλιξης των ιατρών στο ΕΣΥ, εισήλθε προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την απασχόληση των νοσοκομειακών ιατρών. Ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις, από την βαθμίδα του ειδικευόμενου ιατρού μέχρι και εκείνη του διευθυντή.
  • Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τους ειδικούς απεσταλμένους του Αμερικανού προέδρου, τον Υπουργό Οικονομίας του Ιλινόις, Αλέξη Γιαννούλια και το Γερουσιαστή της ίδιας πολιτείας, Ρίτσαρντ Ντέρμπαν. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκε και η διεθνής οικονομική κρίση.
  • Ανοχύρωτη εισήλθε η χώρα στην οικονομική κρίση και αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ναυτιλία και τον τουρισμό, δυο τομείς που αφορούν άμεσα την Ελλάδα. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα σε σύσκεψη με τις ηγεσίες των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ναυτιλίας και του τουρισμού.
  • Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος για όσους καταναλώνουν πολλή ενέργεια και μειώσεις για όσους κάνουν εξοικονόμηση, ανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Τα επιμέρους προγράμματα του υπουργείου περιλαμβάνουν την επιδότηση αντικατάστασης καυστήρων, την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και ένα πρόγραμμα χορήγησης κουπονιών στους ιδιοκτήτες κατοικιών, στα νοικοκυριά, για την απόσυρση παλαιών, ενεργοβόρων οικιακών συσκευών.
  • Αυλαία για το 18o συνέδριο του ΚΚΕ. Οι εργασίες άνοιξαν σήμερα, με την εισήγηση της γενικής γραμματέως της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι: "Ο σοσιαλισμός είναι και επίκαιρος και ιστορικά αναγκαίος". Προανήγγειλε αντεπίθεση του κόμματος "σε όλα τα μέτωπα".
  • Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά την ένοπλη επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ενώ οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από τον τόπο της επίθεσης 12 κάλυκες από δύο πιστόλια. Με βάση τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια όπλα με αυτά της επίθεσης κατά του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".
  • Αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, πολύ μεγάλης ισχύος, εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί τα ξημερώματα, έξω από τα γραφεία της Citibank, στην Κηφισιά. Επρόκειτο για παγιδευμένο αυτοκίνητο, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, το οποίο είχαν σταθμεύσει άγνωστοι στον περίβολο του κτιρίου.
  • Έντονη είναι η ανησυχία μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι στην αγορά κυκλοφορεί μολυσμένο παιδικό γάλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το γάλα αυτό μπορεί να προκαλέσει στα βρέφη μηνιγγίτιδα ή νεκρωτική εντεροκολίτιδα, ασθένειες με υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και πρόκλησης μόνιμων βλαβών. Πρόκειται για το γάλα με την ονομασία Babynat που διατίθεται συνήθως από καταστήματα βιολογικών προϊόντων, για το οποίο δόθηκε εντολή άμεσης απόσυρσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η επιμολυσμένη παρτίδα δεν είχε εισαχθεί την ελληνική αγορά.