• Επιφυλακτική, ως προς τις προβλέψεις του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας 2008-2010, εμφανίζεται η Κομισιόν, στην έκθεση της που θα δημοσιοποιήσει αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει στις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη 0,2% και έλλειμμα 3,7%, για το 2009. Η γνωμοδότηση της Κομισιόν θα εξεταστεί από το Ecofin στις 10 Μαρτίου και εν συνεχεία, στις 24 Μαρτίου, η Επιτροπή θα απευθύνει συστάσεις προς το Συμβούλιο για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση.
  • Η κυβέρνηση έχει σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο της με συνέπεια, με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από την διεθνή οικονομική κρίση, μέσω της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών ομάδων που έχουν αυξημένες ανάγκες στην παρούσα κρίση.
  • "Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης", αναρωτήθηκε,χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στον κ. Καραμανλή. "Έχει την καλοσύνη η κυβέρνηση να το καταθέσει στην Βουλή και να το συζητήσουμε", συνέχισε; Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, "αν το σχέδιο αυτό είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αυτό έχει ήδη απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ακόμα και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, στη σημερινή του έκθεση, το θεωρεί εκτός τόπου και χρόνου".
  • Άμεση αλλαγής πορείας χρειάζεται η χώρα με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με απόφαση του ελληνικού λαού. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα.
  • Η συνεργασία Αζερμπαϊτζάν - Ελλάδας ήταν το κύριο αντικείμενο στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον πρόεδρο της ασιατικής χώρας. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εισάγει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.
  • Σειρά αλλαγών στον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων, δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μεταξύ άλλων, μειώνεται κατά 10 μονάδες η αξιολόγηση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ αφαιρείται πλέον το δικαίωμα από τον πρώτο βαθμολογητή να σημειώνει λάθη ή παραλείψεις πάνω στο γραπτό.
  • Απεργούν αύριο και την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας. Κύριο αίτημά τους, η απόσυρση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, η οποία, ουσιαστικά καταργεί την κλαδική συλλογική τους σύμβαση. Στην Θεσσαλονίκη αύριο Τετάρτη θα εφημερεύει μόνον το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να τηρούν το πρόγραμμα των νόμιμων εφημεριών.
  • Την ανάγκη υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, Δημήτρης Δράκος, μία ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών του 13ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ ζήτησε την οικονομική και θεσμική ενίσχυση των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στο κράτος για «πλημμελή ανταπόκριση στις υποχρεώσεις του».
  • Τους τρεις πολίτες που πρωταγωνίστησαν στην σύλληψη των δύο δραστών της ληστείας, η οποία σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, βράβευσε, το μεσημέρι, το νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. «Παράδειγμα προς μίμηση» χαρακτήρισε την ενέργεια των τριών πολιτών ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης και οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο.