• Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης με το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των αγροτών. H συνάντηση αφορά τον τρόπο κατανομής των 500 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους στα μπλόκα μετά και τη τελευταία συνάντηση που είχαν με τον κ. Χατζηγάκη, παρά τις υπουργικές διαβεβαιώσεις ότι μέσα στο αρχικό πακέτο ενίσχυσης θα συμπεριληφθεί και το ρύζι το οποίο θα επιδοτηθεί με 60 ευρώ το στρέμμα. Οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν «ότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα τους και για αυτό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους».
  • Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από σήμερα και οι κτηνοτρόφοι. Επέλεξαν να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών, στήνοντας δικά τους στο κόμβο των διοδίων των Μαλγάρων. Διεκδικούν οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα, αποζημιώσεις για την καλοκαιρινή ξηρασία και έλεγχο της αγοράς και των τιμών κτηνοτροφικών προϊόντων.
  • Σε απόγνωση βρίσκονται έμποροι, εξαγωγείς και επαγγελματίες, καθώς τα μπλόκα των αγροτών επηρεάζουν αρνητικά τον τζίρο των επιχειρήσεων τους. Όπως επισημαίνουν, η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο και θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον των εργαζομένων. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κάνει έκκληση για να βρεθεί διέξοδος στο θέμα.
  • Δεν έχουν καταγραφεί ελλείψεις, σε είδη διατροφής, στην αγορά της Θεσσαλονίκης, μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων τροφίμων και τους εκπροσώπους κρεαταγοράς και λαχαναγοράς, η αγορά τροφίμων δεν έχει πληγεί, προς το παρόν, από τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Πάντως, χαρακτηρίζουν κρίσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα.
  • Τον Απρίλιο του 2009 θα ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης της πλατείας Περιστεριών. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, το συγκεκριμένο έργο, θα δώσει πνοή και νέα ποιότητα ζωής σε μια υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης.
  • Διεθνές διαμετακομιστικό, εμπορευματικό και επικοινωνιακό κέντρο θέλει την Ελλάδα ο νέος υπουργός Μεταφορών κι Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή κι όπως δήλωσε, κεντρικός στόχος της νέας περιόδου, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κέντρο εμπορίου και μεταφορών, στην ευρύτερη περιοχή.
  • Αναξιοπιστία και έλλειψη σχεδιασμού αποδίδει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο κατά της Φτώχειας. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Παπανδρέου μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ταμείου κατά της Φτώχειας, Νίκο Αναλυτή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η στήριξη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.
  • Λαυράκι έβγαλε η συμπλοκή οπλοφόρου με δύο αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης πυροβόλησε αστυνομικό, ο οποίος σώθηκε επειδή φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος αλλοδαπός είχε συμμετοχή σε δύο απαγωγές, δύο ληστείες, στη μία από τις οποίες μαζί με 30χρονο συνεργό του σκότωσαν εν ψυχρώ υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων και σε περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.
  • Ναρκωτικό του βιασμού, ή, όπως είναι γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους GHB, βρήκαν και κατάσχεσαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Ως λαθρέμπορος φέρεται 23χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
  • Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας τη χρονιά που πέρασε. Σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αγάπη», ένας στους τρεις εφήβους έχει δεχθεί έχει υποστεί κάποια μορφή βίας από συνομηλίκους του -είτε σωματική, είτε λεκτική.
  • Ορκίστηκαν, το μεσημέρι, τα μέλη της νέας διοίκησης του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός», ενώπιον του δημάρχου Θεσσαλονίκης και προέδρου του ιδρύματος, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, στόχος του ιδρύματος είναι να διατηρήσει τον κοινωφελή του χαρακτήρα, παρέχοντας σειρά υπηρεσιών σε δεκάδες παιδιά.
  • Κατάληψη στην επιθεώρηση εργασίας πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ και καθαρίστριες οι οποίες απασχολούνται υπό το καθεστώς συμβάσεων έργου με εργολάβους σε δημόσια νοσοκομεία. Κύρια αιτήματα τους η αύξηση του μισθού και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
  • Εξακόσιοι φοιτητές από 77 χώρες φοιτούν στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στόχος του ιδρύματος είναι πέρα από την εκμάθηση των ελληνικών στους αλλοδαπούς φοιτητές είναι η γνωριμία τους με την ελληνική ιστορία και πολιτισμό μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων.
  • Μετράνε τις πληγές τους, οι χώρες της Ευρώπης που δέχθηκαν το κύμα της πρόσφατης κακοκαιρίας. Τουλάχιστον 23 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, την ώρα που η νοτιοδυτική Γαλλία και η βόρεια Ισπανία έχουν αρχίσει προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών. Προβλήματα και στην Ιταλία και την Πορτογαλία.
  • Αντικαθιστά τους σωλήνες ύδρευσης στα δημοτικά διαμερίσματα, η διοίκηση του δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην Καρυώτισσα, ενώ αναζητείται χρηματοδότηση και για τα υπόλοιπα διαμερίσματα.
  • Ολοκληρώνεται το Μάρτιο η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παραλίας, του Νομού Πιερίας. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Παραλίας, Γιώργο Κεραμυδιώτη, το αποχετευτικό δίκτυο θα καταλήγει στο σταθμό βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κατερίνης.
  • Χωρίς νικητή έληξε το χθεσινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, ύστερα από ένα δυνατό παιχνίδι με σκληρές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν από το 41΄με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κονσεϊσάο. Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι στο ίδιο γήπεδο το βράδυ της Τετάρτης, αυτή την φορά για το κύπελλο.
  • Τον Ολυμπιακό θα βρει στην πορεία της για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, όποια ομάδα προκριθεί από το ντέρμπι του κυπέλλου, ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στο "Καραϊσκάκη". Πιο τυχερός στάθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς διατηρεί το θεωρητικό πλεονέκτημα έναντι του Πανσερραϊκού, ενώ η ΑΕΚ θα βρει στο δρόμο της την πάντα επικίνδυνη και φιλόδοξη Ξάνθη. Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Πανιωνίου – Βέροιας.
  • Σε δεύτερο ματς θα διεκδικήσουν Λίβερπουλ και Έβερτον την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού η μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Άνφιλντ» για τον τέταρτο γύρο έληξε ισόπαλη 1-1. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ δεν κατάφερε για δεύτερη φορά μέσα σε έξι ημέρες να εκμεταλλευτεί την έδρα της απέναντι στη συμπολίτισσα, η οποία τη Δευτέρα είχε αποσπάσει 1-1 σε αγώνα για το πρωτάθλημα.
  • Ανοδική αντίδραση παρουσίασε σήμερα, το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε θετική τροχιά, ακολουθώντας την καλή πορεία των ευρωπαϊκών χρηματαγορών, ενώ επενδυτικό ενδιαφέρον είχαμε στον τραπεζικό κλάδο. Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας έκλεισε με κέρδη: +1,91%, στις 1695,16 μονάδες.
  • Αρχικά λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, αναμένονται αύριο στη Θεσσαλονίκη.