• Bήμα ανανέωσης και συνέχειας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, μιλώντας μετά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησής του να πετύχει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ασφάλειας, της νέας γενιάς και των αναγκών των κοινωνικά ασθενέστερων. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν αλλάζουν, ξεκαθάρισε.
  • Δεν πείθει ότι θα κρατήσει για πολύ η κυβέρνηση και δεν είναι ουσιαστικά διατεθειμένη να αλλάξει κάτι με τον ανασχηματισμό. Αυτήν την άποψη εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε πως η ΝΔ παρέλαβε μια χώρα σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμάζεται να την παραδώσει σύντομα στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. Ο ΣΥΝ τόνισε πως «ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με τον ίδιο ήδη ψηφισμένο προϋπολογισμό, την ίδια αντίληψη και λογική».
  • Πίστη στο Σύνταγμα ορκίστηκαν τα 17 νέα μέλη της Κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Τα μέλη της νέας κυβέρνησης όρκισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.
  • Η αλλαγή του κλίματος στην αγορά και την κοινωνία είναι το μεγάλο «στοίχημα» του νέου «τσάρου» της οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου. «Στην οικονομική πολιτική, άλλοι ξοδεύουν και άλλοι πληρώνουν», δήλωσε ο απερχόμενος, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας.
  • Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σκυτάλης στα περισσότερα υπουργεία. Οι νέοι υπουργοί παρουσίασαν τους άξονες στους οποίους θα κινηθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ενώ σε γενικές γραμμές οι απερχόμενοι απέφυγαν τις αιχμές.
  • Στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης η τελετή παράδοσης παραλαβής θα γίνει αύριο στις 10.30 το πρωί. Τη σκυτάλη θα παραδώσει ο απερχόμενος υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας, στο νέο υπουργό Σταύρο Καλαφάτη. Τις επόμενες ημέρες θα ορκιστεί και ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Κώστας Γκιουλέκας.
  • Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε, σήμερα, με δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τις χθεσινές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Οι ενέργειες της Τουρκίας δεν συνάδουν με κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, που θέλει να μπει στην ΕΕ και αναλαμβάνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Τόνισε επίσης πως οι τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή του Αγαθονησίου θα απαντηθούν σε διπλωματικό επίπεδο και με διαβήματα και συμπλήρωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Στην ολιγωρία της κυβέρνησης αποδίδει την αποθράσυνση της Άγκυρας η αντιπολίτευση.
  • Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή. Η ένταση μεταφέρθηκε στο βόρειο Ισραήλ, το οποίο επλήγη με ρουκέτες από τον Λίβανο και απάντησε αμέσως με ρίψη οβίδων. Η Βηρυττός καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε έρευνα για το συμβάν.
  • Μονάδα επεξεργασίας ρυζιού, στην Αναγέννηση Σερρών, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. "Η νέα γενιά των αγροτών πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο και στην περιφέρεια", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι πρέπει το επάγγελμα να κατοχυρωθεί και να αναβαθμιστεί.
  • Με κινητοποιήσεις αρχίζει η νέα χρονιά στο χώρο της Παιδείας. Αύριο θα πραγματοποιηθούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα Προπύλαια, και στο άγαλμα του Βενιζέλου αντίστοιχα. Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για την πρωινή και απογευματινή βάρδια. Θα συμμετέχουν δάσκαλοι καθηγητές και πανεπιστημιακοί. Σε έκτακτη σύσκεψή της, η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστμίου, πήρε απόφαση να ζητήσει, από τους φοιτητές να προασπίσουν τους χώρους του ιδρύματος. Η 9η Ιανουαρίου είναι χαρακτηρισμένη ως ημέρα παιδείας , με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα και του θανάτου του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
  • Προβληματίζει η έλλειψη φυσικού αερίου, όχι μόνον τους καταναλωτές, αλλά και τους βιομήχανους. Η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος επισημαίνει ότι, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση,οι βιομηχανίες της περιοχής κινδυνεύουν να κλείσουν.
  • Αύξηση τεσσάρων λεπτών το λίτρο, σε διάστημα μιας εβδομάδας, σημείωσε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ως αποτέλεσμα της ανατίμησης της διεθνής τιμής του μαύρου χρυσού. Έτσι, στην Θεσσαλονίκη, το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται προς 49 λεπτά το λίτρο, τιμή η οποία ωστόσο είναι μειωμένη κατά 25% σε σχέση με πέρυσι.
  • Λήγει αύριο η προθεσμία του υπουργείου Οικονομίας για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας από τις εφορίες. Για όσους δεν προμηθευτούν έγκαιρα το συγκεκριμένο σήμα, από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν διπλάσιο αντίτιμο για να το προμηθευτούν.
  • Συνολικά 6.400 δημότες Θεσσαλονίκης θα πάρουν φέτος την κάρτα κατοίκου. Πρόκειται για το σήμα που επιτρέπει δωρεάν πάρκινγκ στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου. Ουρές σχηματίζονται καθημερινά στα γραφεία του πρώτου δημοτικού διαμερίσματος όπου κάτοικοι μπορούν πλέον να παραλαμβάνουν τα σήματα για δωρεάν στάθμευση .
  • Ληστεία, η τρίτη από την έλευση του 2009, έγινε σήμερα στη Μενεμένη. Στόχος των δραστών ήταν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Οι δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα και αφού πήραν από τους υπαλλήλους τα χρήματα που είχαν στα ταμεία, διέφυγαν με μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.
  • Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία του νέου σταθμού βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κατερίνης. Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή φρόντισε να αναπαλαιώσει τον υφιστάμενο βιολογικό σταθμό αυξάνοντας έτσι την ημερήσιο όγκο των διαχειριζόμενων λυμάτων και βελτιώνοντας τη διαδικασία επεξεργασίας τους.
  • Την ανησυχία του για την απασχόληση στο νομό Κιλκίς εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στην Τιβι100», ο κ. Τονικίδης τόνισε ότι πληγή για τον εμπορικό κόσμο αλλά και τη βιοτεχνία στο Κιλκίς είναι οι ελκυστικές αγορές των γειτονικών χωρών αλλά και της Θεσσαλονίκης.
  • Την πεποίθησή του ότι ο ΠΑΟΚ θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει εξέφρασε με δηλώσεις του ο Κώστας Χαλκιάς. Ο διεθνής τερματοφύλακας ξεκαθάρισε πώς κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για την ομάδα.
  • Με το μυαλό στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Ηρακλής ξεκίνησε την προετοιμασία του, αφήνοντας πίσω του το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Αναφορικά με το θέμα Κωνσταντίνου η διοίκηση δηλώνει άγνοια.
  • Κανονικά θα ταξιδέψει η ομάδα μπάσκετ του Άρη για το Ισραήλ για τον αγώνα του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Οι κίτρινοι ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τα Τρίκαλα εκτός έδρας.
  • Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε αρνητική τροχιά λόγω ρευστοποιήσεων, αλλά προς το τέλος των συναλλαγών περιόρισε τις απώλειές του και έκλεισε με πτώση: -0,37%, στις 1913,60 μονάδες.
  • Αυξημένες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές, αναμένονται, για αύριο Παρασκευή, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στα γύρω ορεινά αναμένεται να πέσει χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυθμανθεί από 3 ως 6 βαθμούς Κελσίου.