• Καταδικάζει την δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών, που σημειώθηκε ξημερώματα, στα Εξάρχεια, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας. «Η σημερινή απόπειρα δολοφονίας κατά των τριών αστυνομικών αποσκοπεί στο να πληγεί η δημοκρατική σταθερότητα της χώρας μας», τονίζει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. Τον αποτροπιασμό και τη θλίψη του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» τον τραυματία 20χρονο αστυνομικό. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δε θα επιτραπεί σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτά που με αγώνες και θυσίες όλοι οι Έλληνες έχουν κατακτήσει». Σε ανάλογες ανακοινώσεις προέβησαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
  • Χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν τα όπλα της επίθεσης εναντίον των τριών αστυνομικών στα Εξάρχεια. Το αυτόματο στην επίθεση μελών του Επαναστατικού Αγώνα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, στις 30 Απριλίου 2007 και το καλάζνικοφ στην πρόσφατη επίθεση κατά του λεωφορείου των ΕΚΑΜ, στο κάμπους του Πολυτεχνείου της Αθήνας. Το γεγονός αυτό προβληματίζει έντονα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς δείχνει αναθέρμανση της τρομοκρατίας στη χώρα. Την ίδια ώρα σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού των ΕΚΑΜ, Διαμαντή Ματζούνη, ο οποίος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.
  • Στους 517 φθάνουν οι νεκροί Παλαιστίνιοι οι οποίοι σκοτώθηκαν, από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν άρχισε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, μέχρι σήμερα. Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν καταλάβει θέσεις κοντά στη Νετζαρίμ, για πρώτη φορά από την αποχώρησή τους το 2005 από τη Λωρίδα της Γάζας. Στο Βορρά, ο ισραηλινός στρατός έχει φτάσει μέχρι τον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.
  • Διπλωματικός πυρετός επικρατεί στη Μέση Ανατολή μετά την άφιξη της ευρωπαϊκής τρόικας, αλλά και του Γάλλου προέδρου Νικολάς Σαρκοζί. Η διαμεσολάβηση των Ευρωπαίων βαρύνεται περισσότερο από την άστοχη δήλωση της τσεχικής προεδρίας, η οποία χαρακτήρισε την χερσαία επέμβαση του Ισραήλ αμυντική και όχι επιθετική.
  • Υπέρ της δημιουργίας ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, τερματισμού των εχθροπραξιών και αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από της Γάζα και όλη την Παλαιστίνη τάχθηκε η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Η κ. Παπαρήγα έβαλε τόσο κατά του Ισραήλ όσο και «των συμμάχων που το στηρίζουν» σημειώνοντας πως «δεν θέλουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος» αλλά «ένα μισοκράτος ή μικρά κράτη παλαιστινιακά, που να τα έχει του χεριού του, απολύτως ελεγχόμενα στη Μέση Ανατολή». Επίσης, χαρακτηρίζει προσχήματα τα περί αυτοάμυνας του Ισραήλ.
  • Πέρα από τις προσδοκίες και τους υπολογισμούς της Κτηματολόγιο ΑΕ για τις δηλώσεις ιδιοκτησίας ακινήτων είναι οι προβλέψεις για τις 107 περιοχές της χώρας. Ο υπολογισμός των δικαιωμάτων που έχουν δηλωθεί ξεπερνά τις προβλέψεις κατά περίπου 5 %, γεγονός που μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά στην πράξη είναι λογικό καθώς δεν υπήρχε μέχρι σήμερα αξιόπιστη βάση δεδομένων για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων. Στο μεταξύ συνεχίζεται η υποβολή των δηλώσεων στα κτηματολογικά γραφεία, με επιβολή των σχετικών προστίμων.
  • Ιώσεις που προσβάλλουν το αναπνευστικό και το γαστρεντερικό ταλαιπωρούν, αυτήν την περίοδο, πολλά παιδιά, αλλά και ενήλικους. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν υπάρχει έξαρση ιώσεων καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι, πάνω – κάτω, ο ίδιος με άλλες χρονιές. Αν και δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα γρίπης, υπάρχει ζήτηση αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία.
  • Χαμηλές τιμές πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων είναι το δέλεαρ για το καταναλωτικό κοινό, στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Οι έμποροι δηλώνουν απογοητευμένοι από το τζίρο της εορταστικής περιόδου, αλλά και –συνολικά- του χρόνου που πέρασε και κάνουν λόγο για μείωση που αγγίζει το 30 τις εκατό.
  • Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος θα χοροστατήσει στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, που θα γίνει από ειδική εξέδρα, στη διασταύρωση της οδού Αγίας Σοφίας και της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, αύριο στις 11 το πρωί. Παραμονή Θεοφανίων σήμερα και λιγοστά ήταν τα παιδιά που έψαλλαν τα κάλαντα.
  • Ληστεία είχαμε σήμερα το πρωί σε υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Δύο άνδρες εισέβαλλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλου άρπαξαν από τα ταμεία 11.135 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα.
  • Άδειες ήταν οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες τόσο από υπαλλήλους όσο και από κοινό. Μεταξύ δύο αργιών, της χθεσινής Κυριακής και του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να κάνουν διακοπές τεσσάρων και πέντε ημερών.
  • Αισιόδοξα ανοίγματα, για τη νέα χρονιά, στα χρηματιστήρια του πλανήτη: Κινήθηκαν σε θετικό έδαφος με την έναρξη του 2009. Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση του έτους σήμερα, στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης αναρριχήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τελικά έκλεισε με κέρδη: +2,79%, στις 1862,32 μονάδες. Πτώση σημειώνουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εν μέσω δυσμενών γεωπολιτικών εξελίξεων.
  • Η επιστροφή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην αγωνιστική δράση και την ενδεκάδα συνοδεύτηκε από νίκη του ΠΑΟΚ. Σε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι, ο "δικέφαλος" επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ, χάρη σε ένα τέρμα του Βόσνιου επιθετικού και ένα ακόμη από τον Βλάνταν Ιβιτς.
  • Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και τον Αρη ο Σταύρος Λαμπριάκος. Ο υψηλόσωμος επιθετικός αποτελεί την πρώτη μεταγραφή των «κίτρινων». Ο Λαμπριάκος υπέγραψε απόψε συμβόλαιο με την αγαπημένη του ομάδα, που λήγει το καλοκαίρι του 2010 και από την Τετάρτη θα συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις του Αρη.
  • Νέα αναβολή αποφασίστηκε για το παιχνίδι του Πανσερραικού με τον Ηρακλή. Ο ρέφερι της αναμέτρησης κ. Χαραλαμπίδης αφού επιθεώρησε για δεύτερη φορά τον αγωνιστικό χώρο διαπίστωσε την ακαταλληλότητα του, λόγω του ότι ήταν καλυμμένος με χιόνι και πλέον το παιχνίδι θα οριστεί εκ νέου από την διοργανώτρια αρχή.
  • Τον Πανελλήνιο θα υποδεχτεί αύριο το βράδυ ο Αρης στο Αλεξάνδρειο για το Europe Cup. Με νίκη οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν κάνουν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.
  • Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο, αναμένονται αύριο στη Θεσσαλονίκη.