Σε εκδήλωση για τον αδικοχαμένο Αλέξη μετατράπηκε η γιορτή του δήμου Ευκαρπίας για τα Χριστούγεννα, που έγινε στο πάρκο Ελευθερίας. Παιδιά διάβασαν μηνύματα και σκέψεις που είχαν αποτυπώσει, για τη δολοφονία του 16χρονου κι ο δήμαρχος, Χαρ. Πανταζόγλου, αναγκάστηκε, στην ομιλία του, να μιλήσει για το περιστατικό.
«Φέτος, δυστυχώς, η γιορτή μας, όπως και οι αντίστοιχες γιορτές σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα, λόγω του άδικου θανάτου ενός 15χρονου μαθητή, αλλά και των πρωτόγνωρων βίαιων γεγονότων που ακολούθησαν» τόνισε ο κ. Πανταζόγλου. Είπε πως δεν ματαιώθηκε η γιορτή επειδή «αποφασίσαμε ότι πρέπει μέσα από αυτή τη γιορτή να περάσουμε το μήνυμα ότι εμείς στεκόμαστε όρθιοι και τιμούμε τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού, με τη δημιουργία και όχι με την καταστροφή».
Ο Δήμαρχος είπε ότι συγκινήθηκε ιδιαίτερα από τα μηνύματα των μαθητών που διαβάστηκαν κι εξέφρασε την πεποιήθηση ότι «αυτά τα παιδιά θα γίνουν αύριο πιο ευσυνείδητοι πολίτες, καλύτεροι αστυνομικοί και πιο άξιοι πολιτικοί από ότι είμαστε εμείς σήμερα».