• Συναυλία στη μνήμη του 16χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από το πιστόλι ειδικού φρουρού, στα Εξάρχεια, δίνεται, αυτήν την ώρα, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Τραγουδούν οι Σωκράτης Μάλαμας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης. Τη συναυλία, την οποία οργανώνουν οι καταληψίες του κτιρίου της Σχολής Θεάτρου του Α.Π.Θ.(στην οδό Εγνατίας 124, το οποίο τελεί υπό κατάληψη εδώ και 13 ημέρες) και παρακολουθούν περίπου 500 νεαροί.


  • Να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή το περιστατικό με τον 16χρονο μαθητή τον οποίο, άγωστος, πυροβόλησε στο χέρι. Τις συνθήκες τραυματισμού μαθητή, που σημειώθηκε χθες βράδυ, ερευνά η αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη σε πεζόδρομο, κοντά στο 1ο Λύκειο Περιστερίου όπου βρισκόταν ο μαθητής με συμμαθητές του. Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή της αστυνομίας, ενώ το παιδί μεταφέρθηκε σε θεραπευτήριο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Το γεγονός καταδίκασαν έντονα κυβέρνηση και αντιπολίτευση.


  • Στοιχεία που πρέπει να τύχουν περαιτέρω εξέτασης, υπάρχουν στο πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης που διενήργησε η Ασφάλεια, για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το πόρισμα παρέλαβε, σήμερα, ο 9ος τακτικός ανακριτής, που ερευνά την υπόθεση. Αμέσως μετά την παραλαβή του πορίσματος ο ανακριτής κάλεσε τους δικηγόρους της οικογένειας του παιδιού, αλλά και των ειδικών φρουρών και τους γνωστοποίησε τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αν και δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη "εξοστρακισμός", οπότε η εξαγωγή του συμπεράσματος πλέον εναπόκειται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.


  • Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μέσω των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου, φοιτητές, μαθητές και μέλη του ΠΑΜΕ κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.


  • Επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Αρχικά, ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.


  • Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη λήξη της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι εφικτό για να ξεπεράσει ο τουρισμός τα προβλήματα που προκαλούνται από την διεθνή οικονομική κρίση.


  • Προνόμιο του πρωθυπουργού είναι ο ανασχηματισμός. Αυτό επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια στο μπαράζ δηλώσεων υπουργών για αλλαγή ή μη χαρτοφυλακίου. Ο κ. Αντώναρος δεν σχολίασε ούτε τη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 6,5% στο ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.


  • Εμπροσθοφυλακή του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη αποκάλεσε την «γενιά των 700 ευρώ» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε μέλη της G-700 στο Μέγαρο Ηρώδου του Αττικού. Οι νέοι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, χάρισαν στον κ. Παπούλια βιβλίο, με τίτλο «Η επερχόμενη καταιγίδα των γενεών».


  • Άλλες πέντε προγραμματικές συμβάσεις για την ανέγερση οκτώ νέων σχολείων στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, υπέγραψαν, το μεσημέρι, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο γενικός διευθυντής του οργανισμού σχολικών κτιρίων, Αλκιβιάδης Καλογήρου. Όπως τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην έχουμε, πλέον, διπλοβάρδια στα σχολεία.


  • Υπεγράφησαν σήμερα προγραμματικές συμβάσεις και για την απόκτηση οικοπέδων στο νομό Θεσσαλονίκης, ώστε να κατασκευαστούν νέα σχολικά κτίρια. Στα οικόπεδα αυτά θα αναγερθούν εννέα καινούργια σχολεία.


  • Προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων προκάλεσε η πρωινή νεροποντή στη Θεσσαλονίκη. Η σφοδρή βροχόπτωση έπληξε και τους εμπόρους οι οποίοι έβλεπαν –και σήμερα- άδεια από κόσμο τα καταστήματα τους .


  • Κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες των μεταφορικών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος. Όπως τονίζουν, αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας του λιμανιού είναι, πολλές εταιρίες, να βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης.


  • Μετ’ εμποδίων λειτούργησαν τα νοσοκομεία της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποίησε η ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και μισθολογική αναβάθμιση.


  • "Είναι προς τιμήν του κ. Παπαγεωργόπουλου το γεγονός ότι απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος μου" τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που πήρε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την τόνωση της αγοράς μετά τις ζημιές που υπέστησαν έμποροι και επαγγελματίες από τους βανδαλισμούς.


  • Μάθημα ανθρωπιάς και αγάπης παρέδωσαν, χθες το βράδυ, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι νεολαίοι οργάνωσαν φιλανθρωπική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα ενισχύσουν οικονομικά την οικογένεια της μικρής Κατερίνας Συροπούλου, η οποία πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου.


  • Ηλεκτρονικό αρχαιολογικό θησαυρό χάρισε σε όλους του χρήστες του διαδυκτίου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Περισσότερα από 26.000 δημοσιεύματα με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, που είδαν το φως της δημοσιότητας τον 19ο αιώνα συγκεντρώθηκαν, από αρχαιολόγους του πανεπιστημίου και ψηφιοποιήθηκαν. Η βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα τόσο από επιστήμονες όσο και από το ευρύτερο κοινό.


  • Το 65% φτάνει η απορροφητικότητα των αποφοίτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην αγορά εργασίας σύμφωνα με έρευνα του ιδρύματος. Τα αποτελέσματά της παρουσιάζονται σε ειδική διημερίδα με θέμα την προβολή των έργων ανάπτυξης του ΤΕΙ.


  • Αιμορραγούν οι τοπικές αγορές στο Κιλκίς καθώς και σε άλλες περιοχές που συνορεύουν με χώρες των Βαλκανίων. Οι καταναλωτές γυρνούν την πλάτη στα καταστήματα του τόπου τους και πηγαίνουν όλο και συχνότερα στα Σκόπια ή τη Βουλγαρία για να ψωνίσουν· όχι μόνο ρούχα και παπούτσια, αλλά ακόμη και τρόφιμα.


  • Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται έργα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου περιφερειακά των Γιαννιτσών. Όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό στην Τιβι100», ο δήμαρχος Γιαννιτσών, έχει δοθεί στην κυκλοφορία η δυτική περιφερειακή οδός της πόλης και είναι έτοιμη η μελέτη και για το ανατολικό τμήμα.


  • Συγκέντρωση και πίστη, για να κλείσει ο ΠΑΟΚ τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο τρόπο, ζήτησε ο Βασίλης Λάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο έμπειρος μέσος ζήτησε και τη στήριξη του κόσμου, ενώ όσον αφορά τον προπονητή του, τόνισε πως έχει καταφέρει να πάρει το 100% των δυνατοτήτων κάθε παίκτη.


  • Το πλατύ χαμόγελο των παιδιών του Παιδικού Χωριού Βορείου Ελλάδος, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, εισέπραξαν στο μέγιστο βαθμό σήμερα ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και διοικούντες την ΠΑΕ Άρης. Οι “κίτρινοι” βρέθηκαν κοντά τους, μοιράζοντας δώρα και γλυκά για τις γιορτινές μέρες που έρχονται, και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ιδρύματος.


  • Η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Αντώνη Ρέμου και του αντιπροέδρου του Γ.Σ. Ηρακλής, Τάσου Αδαμίδη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη έδωσε άλλη διάσταση πλέον στις σχέσεις των «κυανόλευκων» με την πολιτεία. Το θέμα του γηπέδου περνάει σε άλλη διάσταση αφού παραδόθηκε το επιχειρηματικό πλάνο από την πλευρά της γενική γραμματεία Αθλητισμού και πλέον είναι στο χέρι των «κυανόλευκων» να προχωρήσουν στις επόμενες διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή και η υλοποίηση του ονείρου της Μίκρας.


  • Χρηματιστήριο: Διακυμάνσεις και μεταβολές, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος και προς το τέλος των συναλλαγών κατέγραψε απώλειες κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο: -0,46%, στις 1738,49 μονάδες.


  • Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.




Με πληροφορίες από το TV100