Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης 6 Νοεμβρίου 2008, στη Θεσσαλονίκη. Μία για την Κούβα και μία για τους κρατούμενους στις φυλακές.
Πορεία αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας πραγματοποίησαν δεκάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου, ομιλητές, καταδίκασαν "τις δυνάμεις του Ιμπεριαλισμού και τις ενέργειές τους, που οδηγούν στη φτώχεια και την ανέχεια, τον Κουβανικό Λαό", όπως τόνισαν. Ζήτησαν την απελευθέρωση Κουβανών που κρατούνται, επί μία δεκαετία, σε φυλακές των ΗΠΑ και να αρθεί το εμπάργκο που έχει επιβληθεί κατά της χώρας του Φιντέλ Κάστρο. Ακολούθησε πορεία ως το προξενείο των ΗΠΑ, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση
και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας
και Αλληλεγγύης μαζί το ΠΑΜΕ.
Την ίδια αφετηρία είχε και η μηχανοκίνητη πορεία την οποία οργάνωσαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Δεκάδες εποχούμενοι κινήθηκαν από το άγαλμα του Βενιζέλου προς το κτίριο των ΔΙκαστικών Φυλακών Διαβατών. Εκεί φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης προς τους κρατουμένους("όλοι ενωμένοι-όλοι οργισμένοι") και ξήλωσαν μέρος της περίφραξης της "νεκρής ζώνης". Οι κρατούμενοι απάντησαν με συνθήματα, από τα κελιά τους και κρέμασαν πανό.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών (στο Φιξ) όπου απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και κατέληξαν στο κέντρο της πόλης.