Σε κλινική, κάθε μέρα, δυο αλκοολικοί!
Δύο ασθενείς την ημέρα εισάγονται σε κλινική της Θεσσαλονίκης, πάσχοντας από κίρωση του ήπατος λόγω αλκοολισμού! Την ίδια στιγμή, αυξάνονται δραματικά τα ποσοστά των νέων που κάνουν κατάχρηση αλκοολούχων ποτών. Τα συνταρακτικά αυτά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, Ευάγγελος Ακριβιάδης, με αφορμή ημερίδα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Ηλέκτρα Παλλάς.

Κάρβουνο οι αποθήκες του Lidl στη Γέφυρα


Μια σπίθα από οξυγονοκόλληση ήταν αρκετή για να μετατρέψει, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Οκτωβρίου 2008, σε παρανάλωμα του πυρός την κεντρική αποθήκη, γερμανικών συμφερόντων, αλυσίδας σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Γέφυρα του δήμου Αγίου Αθανασίου. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, δεν κινδύνευσαν διπλανά κτίρια και γειτονικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις.

Συνέχεια στη δίκη για την "υπόθεση Άλεξ"
Με την κατάθεση αστυνομικού ο οποίος υπηρετεί στην Ασφάλεια Βέροιας, συνεχίστηκε η δίκη των πέντε ανήλικων. Ο αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε στην κεκλεισμένων των θυρών αίθουσα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ότι ο κάθε ανήλικος του υπέδειξε και διαφορετικό σημείο όπου υποτίθεται ότι εναπόθεσαν το πτώμα του 11χρονου.

Αφήστε τον καπνό και καλλιεργήστε... στέβια!
Την αντικατάσταση της καπνοκαλλιέργειας από την καλλιέργεια του φυτού στέβια, προτείνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ήδη, προχώρησε στην δοκιμαστική καλλιέργεια του φυτού σε τέσσερα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στους καπνοκαλλιεργητές, ενόψει της κατάργησης των κοινοτικών επιδοτήσεων ως το 2013.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οι θέσεις Μπουτάρη για το δήμο
«Δεν παίζουμε το παιχνίδι του κ. Παπαγεωργόπουλου στο γήπεδό του, το Δημοτικό Συμβούλιο», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης στη σημερινή τακτική Συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτη Αβραμόπουλου και Ανδρέα Κουράκη.


Ένταση στις εκλογές των κλωστοϋφαντουργών

Μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία είχαν ζητήσει, πριν μέρες, την κατάσταση των εγγεγραμμένων μελών, ενόψει των εκλογών, έκλεισαν την είσοδο του κτιρίου του ΕΚΘ, όπου διεξάγονται οι εκλογές και εμπόδιζαν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, επειδή, όπως καταγγέλλουν, οι καταστάσεις δεν τους δόθηκαν, για να νοθευτεί το αποτέλεσμα.

Κεφάτος Μότσαρτ στο Μέγαρο
Τη δημοφιλέστερη όπερα του Wolfgang Amandeus Mozart ''Η Απαγωγή από το Σεράι'' ανεβάζει το μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης -συμπαραγωγή με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νεολαίας στο πλαίσιο των ''43α Δημητρίων'' και σε συνεργασία με το Teatro delle Muse Ancona.