Καταδίκη αστυνομικών -με αναστολή- για κατάχρηση εξουσίας

Σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών με πενταετή αναστολή, καταδικάστηκαν, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, δύο αστυνομικοί από το Κιλκίς. Κατηγορούνταν ότι ενεπλάκησαν σε υπόθεση βιασμού αλλοδαπής.

Αίτηση εξαίρεσης μαρτύρων στη "δίκη Άλεξ"
Για την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008, έχουν κληθεί να καταθέσουν δύο αστυνομικοί για τους οποίους κατατέθηκε αίτηση εξαίρεσης, από το συνήγορο των δύο Ελλήνων κατηγορούμενων. Ισχυρίστηκε ότι οι δύο συγκεκριμένοι αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες για την υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι, σύμφωνα με την ποινική δικονομία, δεν μπορούν να καταθέσουν. Το «σενάριο της Μπαρμπούτας» (σύμφωνα με το οποίο οι δράστες πέταξαν του πτώμα στο ρέμα της περιοχής) υιοθέτησε στην κατάθεσή του, στο Μονομελές Δικατήριο Ανηλίκων, το πρωί της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου 2008, ο Δημήτρη Σιαΐνης -πατριός του 11χρονου Aλεξ.

Αίσιο τέλος για την περιπέτεια στον Όλυμπο
Τέλος καλό, όλα καλά, για τους εννέα Βούλγαρους ορειβάτες, που εγκλωβίστηκαν σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στον Όλυμπο. Με το πρώτο φως της ημέρας, ελικόπτερο τύπου Σούπερ Πούμα παρέλαβε από το καταφύγιο τον τραυματισμένο Βούλγαρο ορειβάτη και τους οκτώ ομοεθνείς του. Είχε σηκωθεί και ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρίας, από τη Θεσσαλονίκη, με τρεις διασώστες, αλλά έπαθε βλάβη, κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης.


Ευρεία σύσκεψη στα Σκόπια για το όνομα - χωρίς, όμως, αποτέλεσμα
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι επέμενε στη θέση της «διπλής ονομασίας». Αντίθετα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- SDSM), υπογράμμισαν ότι η θέση αυτή σημαίνει «οπισθοδρόμηση» της διαπραγματευτικής διαδικασίας και χαρακτήρισαν ως «αντιπαραγωγική» τη στάση αυτή του πρωθυπουργού της χώρας.

Αναλαμβάνουν δράση οι κτηνοτρόφοι
Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Οκτωβρίου 2008, στο πλακόστρωτο της παραλίας, μπροστά από το Λευκό Πύργο, οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας. Διαμαρτύρονται για την τιμή των προϊόντων τους –κυρίως του γάλακτος.


Απεργούν στις 21 Οκτωβρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι
Σε συνέντευξη τύπου, στη Θεσσαλονίκη, οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκαν στις μικρές αυξήσεις, καθώς και σε θέματα φορολογίας, ιδιωτικοποιήσεων, ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων και στις νέες ελαστικές μορφές εργασίας, τονίζοντας ότι «ένα μεγάλο ποσοστό μισθωτών στη χώρα μας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Κατάληψη ΠΑΜΕ στην πίστα του αεροδρομίου Μακεδονία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Μέλη της Πολιτικής Γραμματείας παρέμειναν για ένα τέταρτο στην πίστα του αερολιμένα.

Μαϊμούδες ένα στα δύο ζευγάρια γυαλιών
Ένα στα δύο ζευγάρια γυαλιών οράσεως και ηλίου, στην Ελλάδα, πωλούνται εκτός καταστημάτων οπτικών. Είναι μη ελεγμένα, με βλαβερές συνέπειες για τα μάτια. Τα γυαλιά οράσεως που πουλούν οι πλανόδιοι και τα οποία αγοράζουν συνήθως οι πρεσβύωπες είναι απλά μεγεθυντικά και η χρήση τους έχει ως συνέπεια την αύξηση της πρεσβυωπίας. Αυτά επισήμανε ο πρόεδρος της Συλλόγου Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, Λευτέρης Καραγεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή τη 2η διεθνή έκθεση οπτικών Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από 10-12 Οκτωβρίου 2008, στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Το Σούπερ Καπ στον Ηρακλή
«Τα πιο σημαντικά είναι μπροστά». Με αυτά τα λόγια, ο βολεϊμπολίστας του Ηρακλή, Πλάβεν Κωνσταντινίδης, σχολιάζει την πρώτη επιτυχία της ομάδας του για τη χρονιά που άρχισε: την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Για τον Φρέντι Μπρουκς «ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Ήταν μια καλή αρχή για τη χρονιά».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: "Έπεσε" η Δανιηλίδου
Αλλη μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη έχασε η Λένα Δανιηλίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται πλέον στην 123η θέση με 275 βαθμούς.