Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε. Δ. Μπακατσέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη κατά τη διάρκεια της Νυχτερινής Εφημερίδας της TV 100. "Εκθεσιακά Κέντρα ξεφυτρώνουν το ένα πίσω από το άλλο. Ήδη, το 65% της εκθεσιακής παραγωγής της χώρας φιλοξενείται εκτός Θεσσαλονίκης και ΔΕΘ. Αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, δεν πρέπει, απλά, να βιαστούμε. Πρέπει να τρέξουμε", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπακατσέλος υπενθύμισε ότι, ήδη, λειτουργούν στην Αθήνα μεγάλα εκθεσιακά κέντρα και πως θα δημιουργηθεί άλλο ένα, στο λιμάνι του Πειραιά. Αποκάλυψε, ακόμη, ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου δίπλα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. "Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό", είπε... "Ένα εκθεσιακό κέντρο, δίπλα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο... Γι αυτό, καλά κάνουν οι φορείς της πόλης και ζητούν έργα υποδομής για τη Θεσσαλονίκη. Χρειάζεται και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, η βελτίωση του αεροδρομίου, η σιδηροδρομική σύνδεση, οι επενδύσεις στο λιμάνι".

Η πρόταση της ΔΕΘ Α.Ε. είναι το νέο εκθεσιακό κέντρο να δημιουργηθεί μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. "Αυτή είναι η λύση", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπακατσέλος.