Η ανάγκη επίσπευσης της κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας, η οριστικοποίηση της χάραξης της εξωτερικής περιφερειακής οδού (ΤΙΤΑΝ- Αγγελοχώρι) μέσα στο 2009 και η έναρξη του έργου το 2010, η επέκταση χωρίς σηματοδότες της εσωτερικής περιφερειακής και η επίλυση του κτιριακού για το νέο δικαστικό μέγαρο, είναι κάποια από τα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου των φορέων της Θεσσαλονίκης. Το πλαίσιο πρότεινε ο δήμαρχος, Β. Παπαγεωργόπουλος κι εγκρίθηκε από τους φορείς που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη, τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008.
Στο κείμενο, το οποίο θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, γα τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., υπογραμμίζεται, ακόμη, ανάγκη κατασκευής των «ψηφισθέντων από τη Βουλή» πάρκινγκ, παραχώρησης των υπολοίπων διεκδικούμενων στρατοπέδων σε δήμους και μεγαλύτερης χρηματοδότησης της σχολικής στέγης.
Από αυτούς που δεν ενέκριναν το ψήφισμα, ήταν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ν. Γιαννόπουλος. Όπως είπε, δεν είναι δυνατό να εγκριθεί ένα ψήφισμα διεκδίκησης, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παραχωρεί τους ΣΕΜΠΟ του λιμανιού σε ιδιώτες. Επίσης, ο εκπρόσωπος της ΕΔΟΘ/ΑΔΕΔΥ, Π. Κετικίδης, δεν ενέκρινε το ψήφισμα, επικαλούμενος την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις και την απουσία των εργατοϋπαλληλικών διεκδικήσεων.
Διαφορετική θέση -αλλά ενέκρινε το ψήφισμα- πήρε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης. Έκανε λόγο για αναγκαιότητα μεγαλύτερης κινητικότητας για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης, εκφράζοντας επιφυλάξεις για «τη συγκεκριμένη υποθαλάσσια αρτηρία» και προτείνοντας τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων ορισμένες Κυριακές το χρόνο γα τη διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού, αλλά και για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.
Τέλος, για "απόπειρα υποβάθμισης, μέσω προσφάτων δημοσιευμάτων, του ρόλου και της σημασίας της ΔΕΘ", έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Α. Θωμόπουλος. Ζήτησε την καταδίκη της απόπειρας αυτής.