Πρόσωπο με πρόσωπο με τους απαγωγείς του, χωρίς κουκούλες και κορδέλες στα μάτια βρέθηκε την Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008, στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο βιομήχανος, Γιώργος Μυλωνάς. Ο επιχειρηματίας συνομίλησε για περίπου δέκα λεπτά με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος μάλιστα του ζήτησε να μην του κρατά κακία, διότι, όπως είπε, αυτή είναι η δουλειά του!
«Γιατί;» ήταν το μόνο ερώτημα του επιχειρηματία για να πάρει την απάντηση του Παλαιοκώστα: «Αυτή είναι η δουλειά μου!».
Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, το ίδιο βράδυ, απόψε, ο κ. Μυλωνάς ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τις αστυνομικές αρχές για την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης και ζήτησε από την πολιτεία να ενισχύσει την Ελληνική Αστυνομία.
Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι η αστυνομία δεν έχει κλείσει το θέμα, ωστόσο, όπως τόνισε, δεν γνωρίζει περισσότερα στοιχεία. Για ακόμη μια φορά απέφυγε να αναφέρει το ύψος του χρηματικού ποσού που δόθηκε ως λύτρα και διευκρίνισε ότι δε γνωρίζει πόσα χρήματα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.
Η αστυνομία... οργώνει την αυλή του σπιτιού στη Σουρωτή. Ως το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου 2008, είχαν βρεθεί πάνω από 3.000.000 ευρώ, θαμμένα σε διάφορα σημεία. Τα σημεία αυτά υπέδειξε ο 40χρονος Ασημάκης, πατέρας δύο παιδιών που ζουν με τη μάνα τους στη Φλώρινα (είναι ο απαγωγέας ο οποίος συνελήφθη στα Χανιά, όταν σπατάλησε 40.000 ευρώ από τα λύτρα για να πάρει... Μερσεντές τζιπ και να κυκλοφορεί στο νησί, όπου εργαζόταν ως... βοηθός σερβιτόρου)!