Ευδιάθετος εμφανίστηκε, το βράδυ της Παρασκευής 22 Αυγούστου 2008, έξω από το γραφείο της εισαγγελέως, ο Β. Παλαιοκώστας! Ζητούσε, μάλιστα, φιλόζωο, να φροντίσει τα δυο κουτάβια του, τώρα που θα είναι στη φυλακή!
Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε:
"Ο Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν ήρεμος κατά την παραμονή του στο Δικαστικό Μέγαρο και κάποια στιγμή λίγο πριν η εισαγγελέας καλέσει ένα - ένα τους κατηγορούμενους στο γραφείο της για να τους απαγγείλει τις κατηγορίες, φώναξε: «Έχω δύο κουταβάκια, όποιος είναι φιλόζωος ας τα φροντίσει. Είναι διάσημα κουτάβια».

Εκτός του Παλαιοκώστα, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν επτά φερόμενοι ως συνεργοί του: Οι τρεις που πήραν μέρος στην απαγωγή και τρεις συγγενείς του ενός, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.
Οι κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν τα φερόμενα ως μέλη της σπείρας Παλαιοκώστα, είναι οι εξής:
  • Αρπαγή από κοινού, εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών (οι συγκεκριμένες κατηγορίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος).
  • Εκβίαση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (οι παραπάνω κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα).
Η επιχείρηση μεταγωγής των κατηγορούμενων στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θύμιζε κινηματογραφική ταινία: Οι κατηγορούμενοι, κάτω από τα ρούχα τους, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Το ίδιο και οι αστυνομικοί που τους συνόδευαν. Οι άνδρες της ειδικής μονάδας σχημάτιζαν κλοιό γύρω από τους κατηγορουμένους και ήταν οπλισμένοι με αυτόματα τύπου "ούζι", φορούσαν κουκούλες και στολές παραλλαγής. Η μεταγωγή έγινε με δυο τζιπ.
Μοναδική παραφωνία η... στάση για φωτογραφίες. Οι αστυνομικοί παρέταξαν τους κατηγορουμένους έξω από το δικαστικό μέγαρο, για να πάρουν πλάνα και φωτογραφίες τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτορεπόρτερ. Στη συνέχεια, πάντα υπό τον κλοιό των ειδικών μονάδων, τους μετέφεραν με ταχύτητα στο εσωτερικό.
Ο Παλαιοκώστας και οι δύο από τους κατηγορουμένους αντάλλασσαν αστειάκια και χαμόγελα. Ο γνωστός κακοποιός φορούσε τζιν παντελόνι, άσπρο φαρδύ πουκάμισο και αθλητικά παπούτσια.
Θα ξαναβρεθεί στο Δικαστικό Μέγαρο τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008 και οι υπόλοιποι την Τρίτη 26 Αυγούστου 2008.