"Δεν επαρκούν οι Επιθεωρητές Εργασίας. Τι να πρωτοπρολάβουν να ελέγξουν; Είναι ελάχιστοι"! Αυτό υπογράμμισε ο γ.γ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαργιαννόπουλος, μιλώντας στη Νυχτερινή Εφημερίδα της TV100 και στους δημοσιογράφους Δ. Ασπροπούλη και Μαρία Μουστάκα.
Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο Πέραμα, το οποίο χαρακτήρισε "προμελετημένο έγκλημα", ο κ. Ζαργιαννόπουλος υπογράμμισε ότι "ατυχήματα στην εργασία έχουμε καθημερινά. Δεν γίνονται, όμως, θέματα σε δελτία ειδήσεων. Δεν τα μαθαίνει κανείς. Αλλά ούτε και τα πορίσματα των επιθεωρητών βλέπουν το φως της δημοσιότητας".
Μάλιστα προχώρησε σε μια σειρά καταγγελίες που αφορούν περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων, που έγιναν τις τελευταίες τρεις ημέρες, στη Θεσσαλονίκη, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί:
  • Σε εταιρία τροφίμων ανιχνεύεται, καθημερινά, διαρροή αμμωνίας και οι εργαζόμενοι λιποθυμούν σαν τα κοτόπουλα.
  • Στο μετρό της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008, είχαμε άλλο ένα εργατικό ατύχημα, για το οποίο δεν έγινε έρευνα.
  • Σε δημόσιο έργο στην Αγ. Σοφίας τοίχος κατέρρευσε, ευτυχώς, λίγα λεπτά μετά το διάλειμμα των εργατών.
  • Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε διαρροή αερίου, με αποτέλεσμα να λιποθυμούν οι νοσοκόμες.
Ο γ.γ. του ΕΚΘ υποστηρίζει ότι "κανείς δε δίνει σημασία στην υγεία του εργαζόμενου. Όπως κανείς δε δίνει σημασία στην εργασιακή του αξιοπρέπεια. Αντίθετα, κοιτούν να μην πειράξουν τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους κεφαλαιούχους".

H φωτογραφία είναι του Egri Eduard και την πήρα από εδώ.