Ο Γ. Μυλωνάς, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008, γεννήθηκε στις Σέρρες στις 2/3/1959. Κατοικεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Α. Κόρδα, με ένα αγόρι και δύο κόρες.
Σπουδές: Απόφοιτος του γυμνασίου Σερρών. Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Μεταπτυχιακές σπουδές Επιχειρησιακής Έρευνας στο London School of Economics (MSc in Operational Research, L.S.E.).
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά. Επαγγελματική Σταδιοδρομία: 1982 -1986: Διευθύνων Σύμβουλος της Βιομηχανίας Αλουμινίου Βορείου Ελλάδος Α.Ε. (Β.ΑΛ.Β.Ε., Ξάνθη). 1988 – σήμερα: Πρόεδρος & Διευθύνων της ΑΛΟΥΜΥΛ Μυλωνάς ΑΕ και του συνόλου των εταιριών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε οργανισμούς – φορείς: Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΒΒΕ. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ. Μέλος Δ.Σ. του ΣΕΒ. Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης Αλουμινίου. Αντιπρόεδρος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Κίνας. Μέλος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας – Σερβίας.
Ο Γιώργος Μυλωνάς και η ΑΛΟΥΜΥΛ έχουν τιμηθεί με ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια: Βραβεία από το ΕΒΕΑ τρεις φορές (1999, 2001 και 2003) λόγω μεγάλης επενδυτικής δράσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και λόγω ισχυρών εξαγωγικών δραστηριοτήτων.
Η ΑΛΟΥΜΥΛ πρώτη στην Ελλάδα και Ευρωπαίος πρωταθλητής στην Ανάπτυξη (Businessweek, 19.10.2004). Βράβευση από το ΕΒΕΑ με το βραβείο επιχειρήσεων που συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης (Ιούνιος 2005).