Οδεύουμε προς λύση της απεργίας των οδηγών και ιδιοκτητών βυτιοφόρων; Στη γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας τους οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων, πρότειναν τη λύση της απεργίας. Βλέπετε, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα αιτήματά τους έγιναν, μερικώς, δεκτά, από την κυβέρνηση:
1. Ως και το Μάιο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των βυτιοφόρων και την Παρασκευή.
2. Θα επιτρέπεται η είσοδος των βυτιοφόρων στα τούνελ.
3. Αυξάνεται στο 1% το ποσοστό αυξομείωσης του ντίζελ στα βυτία, λόγω καιρικών συνθηκών (η κυβέρνηση είχε προτείνει το 0,8%, ως προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου).
4. Είχαν θετική απάντηση από την αρμόδια υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, για το Ασφαλιστικό τους.
Οι αντιρρήσεις των ιδοκτητών των φορτηγών Δ.Χ. που επιμένουν στη συνέχιση της απεργίας ήταν έντονες. Το κλίμα οξύνθηκε και, τελικά, οι βυτιοφορείς αποχώρησαν από τη γενική συνέλευση αφού προηγουμένως κατέθεσαν την πρόταση της δικής του ομοσπονδίας. Έτσι, μένουν μόνον οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. (οι ιδιοκτήτες φορτηγών Ι.Χ., φυσικά, δεν απεργούσαν, ενώ οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ γνώριζαν πως τα περισσότερα αιτήματά τους είναι καταδικασμένα, καθώς η απελευθέρωση του επαγγέλματος έρχεται, ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε λίγα χρόνια) να επιμένουν στην απεργία.
Όπως και να ΄χει το πράγμα, αναμένονται εξελίξεις
.