Γλυπτά του Σαλβαντόρ Νταλί φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης(Βασ. Ολγας 162 και Μαρτίου).
Δώδεκα πρωτότυπα γλυπτά έργα από ορείχαλκο, σε φυσικό μέγεθος,
ξεχωρίζουν ανάμεσα στα εκθέματα. Ορισμένα έργα ξεπερνούν σε ύψος τα 2 μέτρα. Σ’ αυτά ο Σαλβαντόρ Νταλί επέλεξε να δημιουργήσει σε τρεις διαστάσεις.

21 λιθογραφίες
συμπληρώνουν την εικόνα που επιφυλάσσει στους επισκέπτες της η έκθεση. Οι άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας του πολυσυζητημένου καλλιτέχνη, του μύθου του σουρεαλισμού, ξεδιπλώνονται μπροστά τους.

Τα έργα αποτελούν δημιουργίες του Νταλί μετά το 1965. Ας σημειωθεί πως στις 11 Μαΐου συμπληρώθηκαν εκατόν τέσσερα χρόνια από τη γέννησή του (1904).
«Η έκθεση παρουσιάστηκε σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 7 Μαΐου 2008, αλλά και στα εγκαίνια της έκθεσης, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Τα γλυπτά του Σαλβαντόρ Νταλί θα παρουσιάζονται έως και τις 16 Ιουνίου. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Δημοτική Πινακοθήκη και η «Art & Culture» συνεργάστηκαν για να φιλοξενηθεί η έκθεση στην πόλη. Αυτή «αναδεικνύει την πολύ ενδιαφέρουσα πλευρά της καλλιτεχνικής έκφρασης του Νταλί», όπως ανέφερε η Αθηνά Σχοινά, ιστορικός –κριτικός τέχνης.
Ωρες λειτουργίας της έκθεσης:
Τρίτη- Παρασκευή: 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 6-9 μ.μ.
Σάββατο: 6- 9 μ.μ.,
Κυριακή: 10 π.μ- 2 μ.μ.