Η ξενάγηση επισκεπτών της Θεσσαλονίκης σε αξιοθέατα νομών της Βόρειας Ελλάδας, πρόκειται να επιδοτηθεί με ειδικό πρόγραμμα. Αναζητείται χώρος, να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία τουριστικών λεωφορείων, τα οποία θα ξεναγούν, δωρεάν, επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, σε αξιοθέατα της Βόρειας Ελλάδας.
Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, κατά τη συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν την Τρίτη 6 Μαΐου 2008, ο Νομάρχης Δράμας και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δράμας Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης και ο Δήμαρχος Σιταγρών και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινότητας Νομού Δράμας κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, με αφορμή το τριήμερο εκδηλώσεων προβολής του Νομού Δράμας στη Θεσσαλονίκη, στις 8, 9 και 10 Μαΐου, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους με θέμα: «Νομός Δράμας: Προορισμός τεσσάρων εποχών» θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας την Πέμπτη 8 Μαϊου στις 19¨00 το απόγευμα.

«Η πόλη της Δράμας, πόλη του πολιτισμού, ο Νομός των Νερών, προσφέρεται για τουρισμό 4 εποχών. Φιλοδοξούμε η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει και την απαρχή της αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, που αποτελεί μια εσχατιά της Ελλάδας. Αν σκεφτούμε ότι τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί στη Δράμα διάβαση προς τη Βουλγαρία που είναι πλέον ενταγμένη στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε πως αυτή η οργανωμένη προσπάθεια του Νομού Δράμας, αξίζει να βρει ανταπόκριση", δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το ΥΜΑΘ μέσα στους επόμενους μήνες θα κάνει μια συνολική τουριστική προβολή των 16 νομών της Μακεδονίας και Θράκης με καταχωρήσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης επιχορηγεί ήδη μια οργανωμένη προσπάθεια εδώ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξευρεθούν κοντά στο λιμάνι χώροι στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, που θα παραλαμβάνουν τους επισκέπτες που θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με επιδότηση από το ΥΜΑΘ, θα ξεναγούνται οι επισκέπτες αυτοί σε αξιοθέατα νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Το ΥΜΑΘ ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την εκπόνηση σχετικής τεχνικής μελέτης, για το θέμα του πάρκιγκ, καθώς το Επιμελητήριο 4είχε έρθει, ήδη, σε επικοινωνία, για το θέμα αυτό, με τον Οργανισμό Λιμένος. Η μελέτη θα είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, όπως ανακοινώθηκε από το ΕΠιμελητήριο.
Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος για την προώθηση του σχεδίου είχε προσωπικές επαφές με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Μαργαρίτη Τζίμα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ, Γιάννη Τσάρα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρωτοβουλίας του ΕΕΘ.