«Ουδεμία ευθύνη αποδίδεται καθοιονδήποτε τρόπο στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την υπόθεση της κατάχρησης στο ταμείο του δήμου. Αυτό υπογράμμισε, στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, την Τρίτη 7 Μαΐου 2008, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος αναφερόμενος στο πόρισμα της ΕΔΕ σχετικά με την υπεξαίρεση ασφαλιστικών εισφορών από το Ταμείο του Δήμου.
Σύμφωμα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, «ουδείς των μαρτύρων αναφέρει ότι στα 9 χρόνια της Διοίκησης Β. Παπαγεωργόπουλου, είχε έστω και μία επαφή, ή πήρε εντολή, ή έστω μία συμβουλή από την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, ή τον Γενικό Γραμματέα. Ποτέ το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. δεν ενόχλησε το Δήμο Θεσσαλονίκης για καθυστέρηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, όπως επίσης και κανένα άλλο Ταμείο, αλλά ούτε και η Εφορία».
Για το ποιοί έχουν την ευθύνη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με το πόρισμα «όλες οι ευθύνες κατανέμονται αποκλειστικά σε υπαλλήλους διαφόρων τμημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι υπέπεσαν σε Πειθαρχικά Παραπτώματα».
Να θυμίσουμε ότι η ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από τον ίδιο το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όμως, παράλληλα, διενεργείται και εισαγγελική έρευνα, καθώς ο κ. Παπαγεωργόπουλος έχει προσφύγει στα δικαστήρια κατά των δημοτικών συμβούλων Χρύσας Αράπογλου και Γιάννη Μπουτάρη, υποστηρίζοντας ότι τον συκοφαντούν. Μετά την προσφυγή Παπαγεωργόπουλου, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Β. Φλωρίδης, είχε δώσει εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των ενεχόμενων.
Θεωρείται σίγουρο ότι, μετά τις νέες δηλώσεις Παπαγεωργόπουλου, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις. Φυσικά και θα τις δημοσιεύσουμε.