Η ώρα της απόδοσης ευθυνών έφτασε για την τραγωδία της Σίνδου, υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αφού ένας αθώος άνθρωπος έχασε τη ζωή λόγω της εγκληματικής αμέλειας αστυνομικών που στην ουσία όπλισαν το χέρι ενός τοξικομανούς. Οι δύο αστυνομικοί που παραπέμφθηκαν σήμερα στο αυτόφωρο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την Πέμπτη.

Αγανάκτηση και οργή προκαλούν τα μοιραία λάθη της αστυνομίας στην τραγωδία της Σίνδου με τη δολοφονία οδηγού αστικού λεωφορείου από τον 30χρονο δραπέτη.

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος αντιμετωπίζουν οι δύο αστυνομικοί που άφησαν το δράστη δίχως χειροπέδες και το υπηρεσιακό όπλο εκτεθειμένο. Σήμερα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο όμως ζήτησαν και πήραν αναβολή για εκδίκαση της υπόθεσης τους την Πέμπτη. Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 30χρονος που κατηγορείται για τρία κακουργήματα.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του θύματος από τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα ο οποίος στο πόρισμά του αναφέρει: «Το θύμα πυροβολήθηκε από το δράστη ενώ βρισκόταν σε στάση άμυνας. Ο οδηγός κρατούσε ψηλά το δεξί χέρι του τοξικομανή. Εκείνος έστριψε τον καρπό του και στη συνέχεια πυροβόλησε. Η σφαίρα διαπέρασε από την αριστερή μασχάλη, τον αριστερό πνεύμονα, την καρδιά και εξήλθε από την δεξιά κοιλιακή χώρα.»

Οργισμένη είναι η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει λόγο για εγκληματική αμέλεια των αστυνομικών, τονίζοντας ότι αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Για εγκληματική αμέλεια των αστυνομικών και σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μίλησε ο υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στο σκηνικό τρόμου. Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο κηβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Πολιτική κατεύθυνση του κ. Παυλόπουλου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόταξη των αστυνομικών και η εξάντληση της αυστηρότητας. Ωστόσο, τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στη συμπεριφορά αυτή των αστυνομικών.Την απόφαση για στάση εργασίας αύριο απο τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο χαμό του συναδέλφου τους . Τιμώντας με αυτό το τρόπο την μνήμη του την ώρα της κηδείας που θα τελεστεί στις 11 το πρωί στο χωρίο Βασιλούδι τόπος καταγωγής του εκλιπόντα.

ΤΑΣΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ