Απεργίες για το... καλωσόρισμα

Με δύο απεργίες, μία 48ωρη στις 8-9 Μαΐου και μία 24ωρη στις 15 του μηνός, θα "υποδεχτούν" οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Πειραιά τους ιδιώτες επενδυτές, που αναμένεται να καταθέσουν προσφορές για τους δύο Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Στις 9 Μαΐου προβλέπεται να κατατεθούν οι προσφορές για την ανάληψη της διαχείρισης του ΣΕΜΠΟ του Πειραιά και στις 15 Μαΐου για εκείνο της Θεσσαλονίκης, με βρετανικές, κινέζικες και αραβικές εταιρίες-κολοσσούς να διεκδικούν καθεμία για λογαριασμό της το "χρίσμα" του διαχειριστή.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να απέχουν από τις υπερωρίες και την εργασία του Σαββατοκύριακου, ενώ θα ανταλλάξουν και "επισκέψεις" μεταξύ τους: Στις 9 Μαΐου οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ θα "κατηφορίσουν" στον Πειραιά και στις 15 αυτοί του Πειραιά θα ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη!

Οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προκειμένου να φρενάρουν τη διαδικασία με τους επενδυτές. Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ, Φανή Γουργουρή, πολύ σύντομα -πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα- το θέμα ενδέχεται να εξεταστεί από το ΣτΕ, με βάση και την επείγουσα διαδικασία αίτησης πρόσκαιρης ανακοπής, που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι. "Πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στην εγχώρια οικονομία θα προκαλέσει η παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ, καθώς δε θα ελέγχεται, πλέον, η τιμολογιακή πολιτική", υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε για τα προβλήματα τα οποία έχουν προκληθεί από τις συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κυρίως στους Έλληνες εξαγωγείς, αλλά και στους εμπόρους-εισαγωγείς.