80 σκακιστές και σκακίστριες συμμετείχαν στο Ανοικτό Τουρνουά Σκάκι με διεθνή αξιολόγηση, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου, με τη διεξαγωγή του 7ου γύρου και την απονομή επάθλων και τιμητικών διακρίσεων, στους χώρους του 1ου και 2ου Γυμνασίου Τριανδρίας. Το τουρνουά διοργάνωσαν οι σκακιστικοί σύλλογοι Ο.Σ.ΤΡΙΑ. και ΠΑ.Τ., υπό την αιγίδα του Δήμου Τριανδρίας και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γ. Ιωακειμίδη.

Οι σύλλογοι Ο.Σ.ΤΡΙΑ. και ΠΑ.Τ. υποστηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια το σκάκι, με τη στήριξη του Δήμου Τριανδρίας. Όπως τόνισε η δήμαρχος, Πολυξένη Δρίτσα, «πρόκειται για ένα πνευματικό άθλημα, το οποίο υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μάλιστα πρόσφατα ο Δήμος μας βράβευσε σε ειδική εκδήλωση τον πρωταθλητή Ελλάδας και αθλητή του Ο.Σ.ΤΡΙΑ., Γιάννη Παπαδόπουλο για τις επιδόσεις του αλλά και την πορεία του τα τελευταία χρόνια. Είμαστε υπερήφανοι για τους σκακιστικούς μας συλλόγους, που στόχο έχουν την εκπαίδευση νέων παιδιών στο πνευματικό αυτό άθλημα και θα τους ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στο μέλλον».

Πρώτος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Γ. Γαβριηλίδης και ακολούθησαν οι Σ. Αργυρούδης και M.A. Cook. Καλύτερη αθλήτρια στην κατηγορία των γυναικών, αλλά και των νεανίδων, αναδείχθηκε η Β. Μήτρου. Στην κατηγορία των νέων κάτω των 16 ετών πρώτευσε ο Κ. Κωνσταντινίδης και ακολούθησε ο Γ. Τσιαχτσίρας. Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών πρώτος ήλθε ο Α. Μήτρου με δεύτερο τον Μ. Παλάσκο, ενώ πρώτο κορίτσι ήταν η Α..Μ. Δρακάκη. Τέλος, στα παιδιά κάτω των 12 ετών πρώτευσε ο Ι. Γάκης, δεύτερος ήταν ο Μ. Πεσκελίδης, ενώ πρώτο κορίτσι ήταν η Α. Μόσχου.

Ειδική απονομή στην ομάδα ΠΑΤ, που αναδείχθηκε καλύτερη του Τουρνουά, έγινε από την οικογένεια του Γ. Ιωακειμίδη, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένο το Τουρνουά.