Συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους ήταν αυτή της Τρίτης, 15 Απριλίου 2008, κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Συζητήθηκε το θέμα της υπεξαίρεσης από το ταμείο του δήμου και η αντιπολίτευση(Αράπογλου και Μπουτάρης) ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου.
Ο δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι το πόρισμα θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Απριλίου, προκειμένου να ασκηθεί και η πειθαρχική δίωξη κατά του υπαλλήλου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την απόδοση των κρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, ο εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη τις επόμενες ημέρες. Θύμισε στους δημοτικούς συμβούλους ότι ήταν η δημοτική αρχή αυτή που έστειλε το θέμα στη δικαιοσύνη, αρχικά διενεργώντας ένορκη διοικητική εξέταση και, στη συνέχεια, αποστέλλοντας το πόρισμα στον εισαγγελέα.
Θέμα παραίτησης του κ. Παπαγεωργόπουλου έθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» και «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Χρύσα Αράπογλου και Γιάννης Μπουτάρης αντίστοιχα. Η κ. Αράπογλου υποστήριξε ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να στιγματιστεί ως δήμος πρότυπο κακοδιαχείρισης». Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι κανείς δεν κατηγόρησε τον κ. Παπαγεωργόπουλο ότι κλέβει, αλλά πρόσθεσε ότι δεν εγκατέστησε αδιάβλητα συστήματα ελέγχου και δεν είναι σε θέση να ασκήσει διοίκηση με τρόπο που να βγάλει την πόλη από το τέλμα(ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης Μπουτάρη εδώ).
Για κορυφαίες πολιτικές ευθύνες μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», Αγάπιος Σαχίνης, και πρόσθεσε ότι πολιτικό ζήτημα τίθεται και για τις διορισμένες διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.
Για πολιτικές ευθύνες έκανε λόγο και ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.


@Η έλλειψη παραπομπής στα sites των υπόλοιπων παρατάξεων, οφείλεται στην απενεργοποίηση των sites από τους διαχειριστές.