Τρία κρούσματα παράνομης αλιείας εντόπισαν οι αρχές στη λίμνη Βόλβη. Εγκληματίες ψάρευαν, αν και απαγορεύεται (από τις 6 Απριλίου και για 42 ημέρες) το ψάρεμα στη λίμνη, επειδή άρχισε η αναπαραγωγική περίοδος των ψαριών!
Την καταγγελία έκανε η έπαρχος Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή. «Είναι πολύ σημαντικό να προστατευθεί η ιχθυοπανίδα της λίμνης, ώστε να διατηρηθεί η οικολογική ισορροπία της και να παραμείνει υγιής, αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς η παιδεία από όλους για να το κατανοήσουν», δήλωσε η έπαρχος. Πρόσθεσε ότι είναι πολλοί οι εκδρομείς που έρχονται τα Σαββατοκύριακα και ψαρεύουν με τα καλάμια τους, επειδή τα ψάρια βγαίνουν προς τα έξω για να αναπαραχθούν.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Απριλίου 2008, στο επαρχείο Λαγκαδά, παρουσία εκπροσώπων των δήμων της περιοχής, των αστυνομικών τμημάτων και των αλιευτικών συνεταιρισμών, αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται περιπολίες σε 24ωρη βάση, στη λίμνη.

Στη λίμνη σήμερα δραστηριοποιούνται περίπου 25 επαγγελματίες αλιείς. Φυσικά, και οι 25 έχουν σταματήσει το ψάρεμα αυτές τις ημέρες. Κάποιοι, όμως, που εντοπίστηκαν από εθελοντές φύλακες ή ανθρώπους που κάνουν τη βόλτα τους στη λίμνη, ψάρευαν χωρίς να δίνουν σημασία ούτε στον αφανισμό των ψαριών, ούτε στα οικονομικά προβλήματα των επαγγελματιών ψαράδων.
«Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στους εθελοντές και σε όσους καταγγέλλουν τις παράνομες δραστηριότητες που υποπίπτουν στην αντίληψή τους όπως γινόταν μέχρι τώρα», παραδέχτηκε η έπαρχος Λαγκαδά.

Η φωτογραφία είναι του φίλου Νίκου Αρβανιτίδη, από το ΑΠΕ