ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ


Επιμένουν οι ιδιοκτήτες:

"Ποτέ την Κυριακή"!


ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ... ΚΙΝΗΜΑ


Γράφει η ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑ


Το λουκέτο που έχει μπει στα γυμναστήρια τις Κυριακές επιχειρούν να σπάσουν εκατοντάδες πολίτες - λάτρεις της γυμναστικής. Με το αίτημα «Γυμναστήρια ανοικτά τις Κυριακές» διαμαρτύρονται για το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα που υποχρεώνει τα γυμναστήρια να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές .

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννιδης, ενημέρωσε τη Βουλή, πως η συγκεκριμένη διάταξη υπηρξε προϊόν συζήτησης κ συναίνεσης των ενδιαφερομένων φορέων: του Πανελληνίου Συνδέσμου γυμναστηρίων και της Πανελληνίας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Τόνισε ότι, ειδικά για το θέμα του ωραρίου των ιδιωτικών γυμναστηρίων , η ρύθμιση που υιοθετήθηκε τότε είχε αποτελέσει ρητή πρόταση και των δυο αυτών φορέων. Με άλλα λόγια, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των γυμναστηρίων ήταν αυτοί που είχαν ζητήσει μια τέτοια ρύθμιση.

Στην δευτερολογία του ο κ. Ιωαννιδης τόνισε την αδιαμφισβήτητη σημασία της σωματικής άσκησης για την προστασία της δημοσιάς υγείας , σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί στόχο απόλυτης προτεραιότητας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι Γερμανοί έχουν τεραστία μείωση των εξόδων για την υγειά , διότι πέτυχαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο .ώστε να συμμετέχει σε προγράμματα "άσκησης για όλους".

Ο υφυπουργός κατέληξε :

"Και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού έχουμε γίνει αποδεκτές πολλών αιτημάτων πολιτών οι οποίοι ζητούν να ανοίγουν τα γυμναστήρια τις Κυριακές", για το λόγο αυτό ανέφερε ότι πρόκειται να κάνει πρόταση προς τα συναρμόδια Υπουργεία για νέα τροπολογία της σχετικής διάταξης.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυμναστηρίων (ΠΑΣΥΓΥ) κ. Δώρος Κλεοβούλου προειδοποιεί πως η θέση του Συλλόγου θα παραμείνει η ίδια σε περίπτωση που η πολιτεία αποφασίσει να ακυρώσει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα. Είναι ενδεικτικό πως το 95% των ιδιοκτητών τάσσεται υπέρ τού «Ποτέ την Κυριακή».