ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Αυλαία για το

"Μικρό Φεστιβάλ"

Από την Πρωταπριλιά
και για 19 ημέρες
στη Θεσσαλονίκη

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ

Το «Μικρό Φεστιβάλ» είναι το όνειρο των νέων ηθοποιών που κατάφερε να το υλοποιήσει με δικιά της πρωτοβουλία η ομάδα καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα. Θα κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, στο Χώρο Τέχνης 3ος Όροφος.
Στόχο έχει να δοθεί η δυνατότητα σε νέα θεατρικά σχήματα να παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης, σε μια οργανωμένη συνάντηση ομάδων από όλη την Ελλάδα. Απευθύνεται σε ομάδες ή θεατρικές εταιρίες με βάση πόλεις εκτός της Θεσσαλονίκης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η παράσταση που προτείνεται να μην έχει παρουσιαστεί προηγουμένως στο κοινό της Θεσσαλονίκης.
Το «Μικρό Φεστιβάλ» θα διαρκέσει 1- 18 Απριλίου 2008. Συνολικά στις 19 ημέρες ζωής του «Μικρού Φεστιβάλ» θα φιλοξενηθούν έξι θεατρικά σχήματα. Θα πραγματοποιήσουν από δυο παραστάσεις το καθένα.
Εκτός από τις παραστάσεις θα υπάρχουν ομιλίες, δράσεις και σεμινάρια που έχουν σκοπό τους να κάνουν το κοινό που θα τα παρακολουθήσει να εκτιμήσει και να καταλάβει τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται στο θέατρο από νέες θεατρικές ομάδες όλης της χώρας.
«Το μικρό φεστιβάλ προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς να δείξουν την δουλεία τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και να προσπαθήσουν να το κατακτήσουν. Και αντίστοιχα προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό να προσπαθήσει να καταλάβει την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να ‘’κάνουν θέατρο ‘’. Είναι θεατρικές ομάδες που κατά ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να στεγάζονται σε υπόγειους χώρους που ο μέσος θεατής δεν επισκέπτεται στην σαββατιάτικη έξοδο του. Είναι μεγάλη ευκαιρία λοιπόν και για τις δυο πλευρές να συναντηθούν κ να μάθουν ο ένας από τον άλλο» μας είπαν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας.
Οι θεατρικές ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι :Ομάδα Θεάτρου Ωκύπους, Εταιρία Θεάτρου ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ HAPPY END, Ομάδα Πλάνη, Levantes Dance Theatre, Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα.
Του «Μικρού Φεστιβάλ» θα προηγηθούν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν:
  • 21 Μαρτίου No Knock Entry,
  • 24 Mαρτίου Βόρειοι Εταίροι,
  • 27-30 Μαρτίου Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, Σκυλιά στο Πάρκο.