Διακρίθηκε

η ΑΝΕΘ

για το Leader+

Ακόμα μία σημαντική ευκαιρία για την ευρεία προβολή του τοπικού προγράμματος LEADER+ στο Νομό Θεσσαλονίκης απετέλεσε η παρουσίασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για το LEADER+, που πραγματοποιήθηκε στην Evora της Πορτογαλίας, στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2007. Η ΑΝΕΘ που αποτελεί την Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος LEADER+ στο Νομό Θεσσαλονίκης, ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην επιλογή της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Κ.Π. LEADER+ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ανωτέρω Συνέδριο που είχε ως θέμα την παρουσίαση των εμπειριών και των επιτευγμάτων της Κοινοτικής ΠρωτοβουλίαςLEADER+.

Το Συνέδριο περιελάμβανε την αναλυτική παρουσίαση της στρατηγικής, των στόχων, του περιεχομένου και των αποτελεσμάτων 16 τοπικών προγραμμάτων ισάριθμων διαφορετικών αγροτικών περιοχών από 16 Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την παρουσίαση αντίστοιχων φιλμ καταγραφής και προβολής των εμπειριών από κάθε περιοχή, όπως και τη συμμετοχή σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο των Εθνικών Δικτύων, των αντίστοιχων Υπηρεσιών Διαχείρισης και των ΟΤΔ.

Η κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα πλήρης και επιτυχημένη παρουσίαση του τοπικού προγράμματος LEADER+ στο Νομό Θεσσαλονίκης που αποτυπώθηκε στην υψηλή βαθμολογία που απέσπασε από ειδικούς παρατηρητές – αξιολογητές στο πλαίσιο σχετικής αξιολόγησης, πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Κ.Π. LEADER+, εκπρόσωπος του Επιπέδου Λήψης Αποφάσεων της ΟΤΔ ΑΝΕΘ, ο Γενικός Δ/ντής της ΑΝΕΘ, ο Συντονιστής του τοπικού προγράμματος, μία επενδύτρια και μία εκπρόσωπος ενός Γυναικείου Συνεταιρισμού της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι της ΑΝΕΘ και κυρίως οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία για μελλοντικές συνεργασίες και βέβαια να συντελέσουν θετικά σε μία εξίσου επιτυχή υλοποίηση ενός τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER και στη νέα Προγραμματική Περίοδο.