Έκαψαν ... νεκρή
μέσα σε φέρετρο!

Πρωτοφανές περιστατικό έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα στα κοιμητήρια του Δήμου Καλαμαριάς κι έκαψαν τη σορό γυναίκας που βρισκόταν σε φέρετρο μέσα στο χώρο του νεκροστασίου!
Ήταν δύο και μισή τα ξημερώματα όταν ο φύλακας στα κοιμητήρια του Δήμου Καλαμαριάς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης περιπολίας του, είδε καπνούς να βγαίνουν από το νεκροστάσιο. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και, στη συνέχεια, άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και ρίχθηκε στο φλεγόμενο νεκροστάσιο, για να προλάβει να σβήσει τη φωτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα αγνώστων κατάφερε να εισβάλει στα κοιμητήρια και να βάλει τη φωτιά. Κινήθηκαν, μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να τους αντιληφθεί ο φύλακας κι έφθασαν στο νεκροστάσιο, όπου βρισκόταν η σορός αλλοδαπής.
Έριξαν ένα στουπί στο χώρο κι έβαλαν φωτιά, μέσα στο ανοικτό φέρετρο. Μέσα σε δευτερόλεπτα, το ξύλινο φέρετρο λαμπάδιασε.
Λίγα λεπτά αργότερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε νεκροφόρα που ήταν σταθμευμένη στην οδό Αδριανουπόλεως, μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Έρευνα και για τα δύο περιστατικά διεξάγει το αρμόδιο τμήμα Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι δράστες να είναι οι ίδιοι, αφού τα νεκροταφεία απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον ιερό ναό.