[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Κοινή ανακοίνωση

των ενώσεων συντακτών

για το ασφαλιστικό

Συνήλθαν, χτες, στα γραφεία του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης τα Προεδρεία των τεσσάρων Ενώσεων που συμμετέχουν και τον συγκροτούν και επαναβεβαίωσαν τα ακόλουθα:

  1. Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτοδιοίκητο ταμείο Ν.Π.Ι.Δ. με αιρετή διοίκηση που εκλέγεται από όλα τα μέλη της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, της ‘Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας -Θράκης, της ‘Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και της ‘Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης.

  2. Οι τέσσερις Ενώσεις θεωρούν αδιαπραγμάτευτους τους πάσης φύσεως πόρους και αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ και υπενθυμίζουν πως ο Οργανισμός δεν λαμβάνει οποιαδήποτε κρατική συνδρομή.

  3. Η αυτοτέλεια του ΕΔΟΕΑΠ και η διατήρηση των πόρων και των αποθεματικών του, εγγυάται την Ελευθεροτυπία. Όποια άλλη ρύθμιση, υποκρύπτει πρόθεση εξάρτησης από την εκάστοτε εξουσία.

  4. Ο κλάδος των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. έχει το θλιβερό προνόμιο να χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά θνησιμότητας (μέσος όρος ζωής μικρότερος από αυτόν του κλάδου των βιομηχανικών εργατών) και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων επαγγελματικών ασθενειών, με αναντίστοιχες αμοιβές και συντάξεις παρά τα όσα κακόβουλα προβάλλονται με παραδείγματα που αφορούν στο 0,5%.

  5. Η οποιαδήποτε αναδιάταξη στους ασφαλιστικούς φορείς μόνον έπειτα από επιστημονικό σχεδιασμό και ανυπερθέτως με την αποδοχή των ιδίων των ασφαλισμένων, μπορεί να είναι θετική. Άλλως πως, πρόκειται για σχέδιο δόλιας υφαρπαγής πόρων και αποθεματικών που δεν τους ανήκουν, προς ίδιον όφελος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]