Τα στοιχεία και φωτογραφίες του "πιστολέρο της Ιωνίας", που πυροβόλησε κι έστειλε στο νοσοκομείο 29χρονο αστυφύλακα, πατέρα δύο παιδιών, έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Παύλο Νικολαϊδη, δράστης της επίθεσης είναι ο 23χρονος Αλβανός Χουσμί Λεγκιόν, γνωστός στην Ασφάλεια για διάφορες υποθέσεις κλοπών. Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο, καθώς κυκλοφορεί με 22άρι πιστόλι, το οποίο δε διστάζει να χρησιμοποιήσει. Η αστυνομία έχει, ήδη, κάνει εφόδους σε σπίτια ατόμων του φιλικού του περιβάλλοντος.
Το περιστατικό συνέβη στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος της Ιωνίας, την περασμένη Παρασκευή. Ο αστυφύλακας δέχθηκε δυο σφαίρες, όταν επιχείρησε μαζί με συνάδελφό του να ελέγξει Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο δράστης κι άλλα τέσσερα άτομα. Ο πρώτος κατάφερε να διαφύγει, ενώ, οι άλλοι τέσσερις συνελήφθησαν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 522 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο 29χρονος αστυφύλακας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική. «Εύχομαι να τον έχουμε σύντομα πάλι κοντά μας», δήλωσε ο Διευθυντής Ασφάλειας.