Βοήθεια από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε, με επίσκεψή του στο υπουργείο, το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ). Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μυλωνάς, ζήτησε από την υπουργό να υποβοηθήσει στον τομέα της εξωστρέφειας των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων.
Οι Βορειοελλαδίτες βιομήχανοι ζήτησαν την τοποθέτηση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη. Το χαρακτήρισαν "εργαλείο υποστήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας στις γειτονικές χώρες". Ζήτησαν, ακόμη, "το γραφείο να στελεχωθεί κατάλληλα, έτσι ώστε να ασκεί την αποστολή του αποτελεσματικότερα".
Ο κ. Μυλωνάς πρότεινε ακόμη να υπάρξει διεύρυνση του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων (ΕΣΟΑΒ) προς τις Παρευξείνιες Χώρες, καθώς και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και ΣΒΒΕ, για την από κοινού υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο άσκησης της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας.
Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι "το υπ. Εξωτερικών θα αναλάβει πρωτοβουλία για ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στις Παρευξείνιες χώρες, ενώ συμφωνήθηκε και η ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ του συνδέσμου και του ΥΠΕΞ στα Δυτικά Βαλκάνια (αποστολές επιχειρηματικά Forum), εντός των προσεχών μηνών".