Απαισιόδοξος εμφανίστηκε "Πράσινος" Γερμανός βουλευτής, σε δηλώσεις του, στη Θεσσαλονίκη, για τις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με ό,τι αφορά το μοντέλο που θα εφαρμοστεί για την εξοικονόμηση ενέργειας από τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο Χανς Γιόζεφ Φελ, μίλησε στους μαθητές της Β’ και Γ’ λυκείου του Γερμανικού Σχολείου. Με αφορμή την εγκατάσταση στο σχολείο φωτοβολταϊκού συστήματος, στο οποίο στηρίζεται η αυτόνομη λειτουργία του τηλεφωνικού του κέντρου, εξέφρασε την ελπίδα όλα τα κράτη της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, να στηρίξουν το επιτυχημένο μοντέλο επιδότησης της κιλοβατώρας από εναλλακτικές μορφές ενέργειας, που ήδη εφαρμόζουν η Γερμανία και η Ισπανία, αντί του βρετανικού μοντέλου παροχής πράσινης πιστοποίησης, που δεν αποφέρει, όπως είπε, θετικά αποτελέσματα.
Ζήτησε τη θεσμοθέτηση ευρωπαϊκής νομοθετικής ρύθμισης, που θα θέτει ως στόχο την παραγωγή ενέργειας από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε ποσοστό 20% του συνόλου.
Ήταν σαφώς πιο αισιόδοξος γιατη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας παγκοσμίως, καθώς όπως τόνισε, με πρώτη την Ευρώπη, ακολουθούν με ραγδαία ανάπτυξη η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ.