«Μακεδονικές σελίδες» είναι ο τίτλος της έκθεσης βιβλίου που εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την έκθεση διοργανώνει το σωματείο «Φίλοι του μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στις 13 Οκτωβρίου του 1904.
Το σωματείο «φίλοι του μουσείου μακεδονικού αγώνα» επέλεξε την εφετινή επέτειο για να εκθέσει τα βιβλία των εν ζωή συγγραφέων που ασχολήθηκαν με το Μακεδονικό Αγώνα. Ο Πρόεδρος του σωματείου Νίκος Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην συνεισφορά των συγγραφέων αυτών για την επίλυση του προβλήματος.
Η έκθεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βιβλία των Νικόλαου Μέρτζου, Ιωάννη Κολιόπουλου, Κωνσταντίνου Βαβούσκου, Νίκου Πασχαλίδη, Ευάγγελου Κωφού, Βασίλη Γούναρη, Ιάκωβου Μιχαηλίδη, Βικτωρίας Χασιώτη - Χατζηγεωργίου, Αθηνάς Τζινίκου - Κακούλη και Περσεφόνης Καραμπάτη.
Μιλώντας στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης υπογράμμισε ότι η «ιδιαίτερα αξιόλογη» έκθεση αποτελεί ευκαιρία να τιμήσουμε τους συγγραφείς όσο είναι εν ζωή.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι της 25 Οκτωβρίου. Οι ώρες λειτουργίες της συμπίπτουν με τους ώρες λειτουργίας του κέντρου ιστορίας δηλαδή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τα σαββατοκύριακα η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το κέντρο ιστορίας βρίσκεται στην πλατεία ιπποδρομίου στο μέγαρο Μπίλλη.
Η εν λόγω δραστηριότητα τελεί υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.