Κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο άσκησαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος.
Έδωσαν συνέντευξη Τύπου και χαρακτήρισαν τον Δήμο Θεσσαλονίκης «ηλεκτρονικά αναλφάβητο». Ανέφεραν ενδεικτικά ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου γράφονται στο χέρι. Είπαν ότι δεν έχει γίνει ποτέ συζήτηση για το θέμα των μεταναστών(η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» θα συγκροτήσει τμήμα δωρεάν νομικής στήριξης, υποστήριξης και συμβουλών για αλλοδαπούς, απόρους και εργαζόμενους που θίγονται από τα "κακώς κείμενα" της πόλης), δε δημιουργούνται Κέντρα Μεταναστών ούτε προωθείται ο θεσμός των Δημοτικών Ιατρείων.
Υποστήριξαν ότι ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος, ενώ για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα πρότειναν να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με τους καταστηματάρχες και επανέλαβαν την πρόταση για τη δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης με σκοπό τη δρομολόγηση πλοίων από και προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Στις 2 Δεκεμβρίου η παράταξη θα κάνει τον δημόσιο απολογισμό της.