Σε λίγη ώρα, γύρω στις 11.30, ο διευθυντής ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Παύλος Νικολαΐδης, θα παρουσιάσει τρεις υποθέσεις εξιχνίασης - επιτυχίες δηλαδή της διεύθυνσής του.

Η πρώτη -και μεγαλύτερη- είναι η σύλληψη ενός καταζητούμενου διεθνώς κακοποιού, Αλβανού στην υπηκοότητα, ο οποίος κατηγορείται στην Ιταλία για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού. Ο κακοποιός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί στην Ιταλία γαι να δικαστεί.

Η δεύτερη -και πιο ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου- είναι μια υπόθεση απάτης. Όπως προκύπτει, ένας 48χρονος άνδρας, πλαστογράφησε εκκαθαριστικό σημείωμα και με αυτό κατόρθωσε να πάρει δάνεια από τράπεζες, να αγοράσει πολυτελές αυτοκίνητο κ.ο.κ.

Τέλος, εξαρθρώθηκε συμμορία που είχε καταληστέψει τους τελευταίους μήνες πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος. Συνολικά τα μέλη της είχαν ληστέψει 8 πρατήρια.

Λεπτομέρειες μετά την παρουσίαση.

Σφηνάκι: Με μεγάλη χαρά είδα χθες τον υποστράτηγο Στέργιο Αποστολίδη, πρώην διευθυντή ασφάλειας Θεσσαλονίκης και νυν -προηχθείς- Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να κάνει δηλώσεις για αστυνομική υπόθεση που προέκυψε στις Σέρρες. Ο Στέργιος Αποστολίδης φημίζεται για την καλή του συνεργασία με τα ΜΜΕ της πόλης - και δε μας στερεί ακόμη και σήμερα τις πληροφορίες on and off the record για ενδιαφέρουσες υποθέσεις.