Στόχος του τρίτου κρατικού καναλιού θα είναι η ποιότητα, στην οποία οι άνθρωποί του εμμένουν. Αυτό υπογράμμισαν σε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της χειμερινής ράδιο-τηλεοπτικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ3, Δημήτρης Τσάμης, υποστήριξε ότι την τριετία που πέρασε το πρόγραμμα δίνει στοιχεία εμφανούς βελτίωσης, ανόδου της τηλεθέασης του, διατήρησης της ποιότητας. «Οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι και αφορούν στην πολυφωνία, την έμφαση στην περιφέρεια και την παράδοση», είπε.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν ο μέσος όρος τηλεθέασης της ΕΤ-3 στην περίοδο από τον περσινό Σεπτέμβριο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο έφτασε στο 2,5% - έναντι 1,8% της περιόδου 2003-2004, 2,0% της περιόδου 2004-2005 και 2,3% (για την περίοδο 2005-2006).

Για άλλη μία χρονιά, οι άνθρωποι της ΕΡΤ3 έδωσαν έμφαση στην επικείμενη μεταφορά των κτιριακών εγκαταστάσεων σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Περαία καθώς και στην ενίσχυση της ΕΤ-3 με στόχο την αναβάθμιση της. Μόνον που ο συγκεκριμένος στόχος μπαίνει κάθε χρόνο και ξεχνιέται μετά τον πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάμη ο προϋπολογισμός του έτους είναι αντίστοιχος με τον περσινό (περί τα 25.000.0000 ευρώ ).

Για ποιοτικά προγράμματα μίλησε και η γενική διευθύντρια της ΕΡΤ-3 κ. Θάλεια Ιωαννίδου.

Στο νέο πρόγραμμα της ΕΤ-3 φιγουράρει μια παλιά (14 χρόνια τώρα προβάλλεται) εκπομπή: οι «Ανιχνεύσεις» με τον Παντελή Σαββίδη. Για 8η χρονιά θα προβληθούν τα «Αληθινά Σενάρια» με το Νίκο Ασλανίδη. Για 10η χρονιά η «Σινεμανία» με τον Νίκο Γουλιά.

Οι νέες εκπομπές που ετοιμάζονται είναι μια αθλητική που θα αφορά αποκλειστικά στις ομάδες της Β΄εθνικής κατηγορίας, μία για την ελληνική γλώσσα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όσο για τις κινηματογραφικές ταινίες, θα δοθεί έμφαση στην εκπομπή "Χρυσή Οθόνη", η οποία θα προβάλει ταινίες ποιότητας.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ